Hjärnskakning för stjärnan – Djurgården håller andan

HOCKEY

Andreas Engqvist har drabbats av en hjärnskakning och missar de kommande matcherna.

Nu håller Djurgården andan för att den är lindrig.

– Nu får man avvakta dag för dag, säger Engqvist.

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Djurgården bortaslog Mora med odiskutabla 4–0.

Men efterspelet kom inte att handla om matchen, utan om Robin Johanssons tackling som träffade Andreas Engqvist i huvudet.

Den OS-aktuelle storstjärnan tvingades bryta matchen och efteråt var Djurgården rasande på Mora-forwarden som själv hävdade att han ”gled in i situationen”.

– Det var ett av de mest korkade uttalanden jag någonsin hört. Så korkat att jag egentligen inte ska kommentera det, sa bland andra Calle Ridderwall till TT.

”Får gå hjärntrappan”

I dag tränade Djurgården utan Engqvist som i stället låg hemma med huvudvärk.

Det finns inte så mycket att säga just nu. Jag kände att huvudet fick sig en smäll. Nu får man avvakta dag för dag”, svarar Engqvist i ett sms till Sportbladet.

Enligt uppgifter har han drabbats av en hjärnskakning och missar först och främst årets två sista matcher; i morgon mot Linköping på bortaplan och mot Malmö i Globen på lördag.

– Inget mer spel den här veckan, framtiden får utvisa hur illa smällen tog, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Engqvist fick i princip hela förra säsongen förstörd av just en huvudskada och nu håller Djurgården andan att 30-åringen kan återhämta sig.

– Han får gå hjärntrappan i sex till tio dagar. Sedan får vi se. Vi har inte en eller två Engqvist att plocka in, han går inte att ersätta, säger tränaren Robert Ohlsson.

Djurgårdarna som hyllats med hissad tröja 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM