Näslunds comeback blev en mardröm

HOCKEY

"Det här lägger sordi på allt"

Nummer 19 in – men –nummer 21 ut.

När Modo fick in nästa storstjärna från NHL, Vancouvers Markus Näslund, kan laget samtidigt ha drabbats av en mycket svår jobspost.

– Det var helt underbart att vara tillbaka, men det här lägger sordi på allt, säger Näslund till sportbladet.se

Det var nästan tolv år sedan, våren 1993, Markus Näslund senast spelade en tävlingsmatch inför hemmapubliken.

När han NHL:s bäste målskytt de senaste fyra säsongerna nu gjorde ny entré mot Linköping mottogs han med ett jubel och en stående ovation från publiken som inte var långt ifrån de hyllningar Peter Forsberg fick i höstas.

– Det var lite pirrigt innan matchen och jag är mycket glad över det mottagande jag fick, sade Näslund efteråt till TT.

– Visst kändes det lite speciellt och det var väldigt roligt att få spela med alla gamla kompisar igen

Med tanke på att Näslund inte spelat match sedan förra våren signerade han en förvånansvärt bra insats. Han fick mycket speltid, jobbade stenhårt i båda ändarna av banan och sköt flera av sina patenterade dragskott.

– Jag orkade mer än jag trodde, och jag var väldigt spelsugen, sade han.

Näslund kom inte med i målprotokollet, men låg bakom Modos 1–1-mål. Han tacklade undan Linköpings Christoffer Norgren på blå linje, spelade i sidled och Daniel Sedin pricksköt sedermera i nät.

Matchen blev en fantastisk kraftmätning, där Modo sett över hela matchen var något bättre. Framförallt i andra perioden, då laget vände 0–1 till 2–1, men Linköping lyckades kvittera.

– Vi borde ha gjort några mål till där, men målvakten (Fredrik Norrena) håller Linköping kvar i matchen, sade Modos tränare Kent Forsberg.

Lite plus för Modo även i tredje perioden, men båda lagen var försiktiga och det var inte oväntat att det hela gick till förlängning. Där förre Modo-backen Andreas Pihl lyckades avgöra till 3–2.

Sportbladet -TT

ARTIKELN HANDLAR OM