”Det var tvunget att bli jag som avgjorde”

HOCKEY

SKELLEFTEÅ. Bud Holloway har fått kritik för att han guldmålade sig inför slutspelet.

I dag avgjorde han i sudden och sköt Skellefteå närmare guldet.

– Det var en stor lättnad. Det blev mycket hockey i dag och att få målet var skönt, sa hjälten till Sportbladet.

Skellefteås Bud Holloway ställde upp guldmålad på bild i tidningen Norran innan slutspelet ens dragit i gång.

– Om det här hade varit i NHL och han hade stått med Stanley Cup-bucklan hade han förmodligen fått sparken. Men här kan man leka med känslorna hur som helst. Jag tycker att det här var ganska osmart, sa C Mores expert Leif Boork.

Klev fram och avgjorde

Elitseriens poängkung Bud Holloway har varit kritiserad under slutspelet då han inte nätat på sju matcher, men 8.30 in i sudden death avgjorde han den första finalmatchen mot Luleå. Han fick en passning av Joakim Lindström och slog till från slottet – matchens enda mål.

– Det var bara att köra på. Det var en sådan kväll när det skulle hända, sa Holloway om det matchavgörande målet till Sportbladet.
Om sin formsvacka:

– Jag har inte låtit det sätta sig i huvudet. Jag är alltid en ganska positiv kille, som fortsätter att sträva framåt. Ibland går pucken in, ibland gör den inte det. Det är ganska simpelt.

”Stödet man vill ha”

– Det var tvunget att bli jag som avgjorde. Jag tror att jag hade nio skott mot mål, men det skottet jag fick halvträff på gick in, säger Holloway till Kanal 5.

– Men det är mina lagkamrater som ska ha kredd i dag, de jobbar hårt. Lyssna även på publiken, de är fantastiska. Det är stödet man vill ha, vi gör vårt bästa för dem.

Skellefteå har dock lite att jobba på i offensiven. Laget – som vann power play-ligan under grundserien med mål i 22,28 procent av sina numerära överlägen – har nu inte gjort mål på 37 minuter och 35 sekunder i slutspelet.

Skellefteå vann skotten med 45–18, men avgörandet dröjde då Luleås målvakt Johan Gustafsson storspelade.

ARTIKELN HANDLAR OM