Klasen fixade drömfinalen

FÄRJESTAD/STOCKHOLM. Drömfinalen mellan Skellefteå och Luleå blir av.

Linus Klasen blev stor hjälte mot Färjestad när han avgjorde i sudden.

– Fantastiskt. Går knappt att beskriva. Det är det här man lever för, säger Klasen.

Många i norrland har önskat sig en final mellan Skellefteå och Luleå. Nu är den verklighet. Luleå vann

Färjestad tog ledningen i måstesemin efter att Magnus Nygren spräckt sin målnolla och satt 1-0 åtta minuter in i den andra minuten i power play.

Hemmalaget hade länge greppet om matchen, men med nio minuter kvar att spela kom kvitteringen. Linus Persson, som avgjort de två senaste mötena, gjorde sitt sjätte slutspelsmål och satte 1-1.

Hade flera jättelägen

Matchen gick återigen till förlängning där Färjestad hade ett sanslöst tryck i inledningen. Men trots flera superlägen kunde hemmalaget inte få in segermålet bakom Johan Gustafsson.

I stället var det Luleå som gjorde målet. Linus Klasen fick chansen, gick in i banan och smällde in ett skott i krysset bakom Alexander Salak.

– Inte det fulaste, jag fick på en bra pärla där. Grundel står lite stilla där, jag fick den vidare. Skönt att jag kunde panga in den. Fantastiskt. Går knappt att beskriva. Det här man lever för, att få göra såna här mål, säger Klasen som dock var irriterad för att han inte fick en assist för det första målet.

– Ja, jag hoppas att de kollar igenom den igenom. Sådana assister har de delat ut hela året. Den är given. Klart det är viktigt för mig. Poäng är viktigt, den ska jag ha.

”Färjestad var bättre”

Luleås tränare Jonas Rönnqvist:

– Jag tycker att Färjestad var bättre i den här matchen. Jag tycker att vi vinner på lite flyt. Vi får in ett lite turligt mål i power play och i sudden har de allt men Klasen gör en individuell prestation. Men vi ber inte om ursäkt för det, jag tycker ändå att vi är välförtjänta eftersom vi varit bättre i övriga matcher.

Och Luleåtränaren ser fram emot drömfinalen.

– Det har vi väl alla varit eniga om, både i Luleå och Skellefteå, att vi ska få tampas mot varandra och jag tycker att vi är förtjänta av det också.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN