Frölunda i krismöte efter ny förlust: ”Det är helt oacceptabelt”

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Kräver en förändrad attityd: ”I NHL hade fem man skickats ner till farmarligan”

Frölundas Matt Duchene var kritisk till spelet efter matchen.
Frölundas Matt Duchene var kritisk till spelet efter matchen.

Förlust 0–2 mot Modo.

Då hade Frölunda krismöte i omklädningsrummet.

– Hade vi spelat så här i NHL så hade fem man skickats ner i farmarligan direkt. Det här är helt oacceptabelt, säger NHL-stjärnan Matt Duchene.

Frölundas kräftgång fortsätter, och nu kräver både spelarna och tränaren Kent Johansson en förändrad attityd.

– Vi inser inte att vi inte är ett topplag. Vi är på nedre halvan. Om vi inte inser det snart så kommer det att gå dåligt. Halva laget sitter och väntar på att någon annan ska göra något, rasade Johansson på presskonferensen.

Samtidigt satt spelarna i krismöte i omklädningsrummet, ett snack initierat av lagkaptenen Joel Lundqvist.

”Helt uruselt”

– Han är ett praktexempel. Joel jobbar alltid stenhårt oavsett. Så måste alla andra också göra, men jag är inte så säker på att alla fattar det, säger Matt Duchene.

Han är stenhård i sin betygsättning av det Frölunda presterar nu.

– Vi får inte spela så här dåligt, det var helt uruselt. Vi blir utbuade av vår egen publik, det är pinsamt. De betalar en massa pengar för att se oss, det är inte rättvist mot dem att spela så här.

– Hade vi spelat så här i NHL så hade fem man skickats ner till farmarligan direkt. Men här blir spelarna för bekväma. Det finns 33 miljoner kanadensare som hade offrat en arm för att få spela på den här nivån.

”Ingen social timme”

Vad är problemet?

– Vi har lätt att tända till mot topplagen, som mot HV 71 senast. I måndags gjorde vi en jättebra träning, men på värmningen i morse så togs det inte seriöst. Killarna var inte redo, det saknades intensitet. Men det här är ditt jobb, du måste jobba stenhårt på varje träning. Du måste tömma tanken varje dag. Det är ingen social timme, det går inte att bara ta på sig skridskorna och åka omkring. Alla kan göra en dålig match, men problemet är när du inte är förberedd, när du inte ger allt. Spelar vi så här mot ett topplag som Skellefteå så ligger vi under med 0–5 efter den första perioden.

Är det tillräckligt att prata om det nu efter matchen tror du?

– Det beror på hur killarna tar det. De kan inte bara sitta och hålla med, de måste göra något åt det också. Vi har ett bra lag, och det är bara små grejor vi måste ändra.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN