”Mitt livs mål”

HOCKEY

Andersén stod för årets slalomåk i elitserien: Inte varje dag

Gävle. – Det är mitt livs mål så här långt, och det blir nog hela min karriärs snyggaste mål, säger Niclas Andersén, 22.

Foto: Niclas Andersén stod för årets soloräd när han gjorde 1–0 mot Djurgården.

Slalommålet. Niclas Andersén åkte slalom från egen zon genom hela Djurgården och gjorde årets mål i elitserien.

Det var ingen uttalad målskytt som slog till mot Djurgården. Utan en av Brynäs mest defensiva backar. Under Anderséns två första säsonger i Brynäs gjorde han inte ett enda mål. Förra tre och slalommålet igår var nummer fyra så här långt den här säsongen.

Förlöste Brynäs

– Det händer inte varje dag att jag gör mål och jag får väl ta och spara dvd-n. Jag hade bra fart och jag vet inte vad djurgårdarna tänkte på, de stod helt stilla, de kanske såg att det var jag och tänkte att de inte behövde bry sig, säger Niclas Andersén.

Målet var inte bara ett drömmål utan också direkt förlösande för Brynäs som dominerat men inte lyckats få hål på Mark Owuya.

– Jag tänkte inte så mycket på vad jag gjorde, hade jag gjort det så hade jag väl bara dumpat pucken. Nu har vi ena benet i slutspelet, säger Andersén.

Rycker i tabellen

Mål nummer två var också ett riktigt vackert hockeymål när Anton Rödin elegant spelar fram Andreas Dackell bakom ryggen.

– När Rödin vinner pucken skriker jag till honom, han ställer deras back (Fredrik Claesson) helt när han slår passen bakom ryggen, säger Andreas Dackell som drog Owuya enkelt.

Brynäs vann samtliga tre matcher i veckan när det mötte lag som låg i samma läge som dem, Modo, Frölunda och Djurgården, och kunde rycka och passera Luleå i tabellen inför landslagsuppehållet.

– Vi har lyft oss rejält efter nyår och med de här tre segrarna ser det mycket bra ut.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF