De riskerar att offras

HOCKEY

Hotas av massflykt: "Inte troligt att många blir kvar"

Foto: Talande kroppsspråk.

Degraderade i går. I dag vaknar Södertälje SK upp som en allsvensk förening.

Och nu hotas klubben av massflykt.

– Nu handlar det om att få ihop ett slagfärdigt lag utifrån de resurser vi förfogar över, säger sportchefen Per Nygårds.

Att Södertälje tappade elitserieexistensen och inkomster på drygt 30 miljoner kronor på grund av degraderingen till allsvenskan är en sak. Att samtliga spelarkontrakt bröts i samma veva som slutsignalen i Fjällräven Center ljöd är en annan.

”Har haft en plan B”

Det om något är ingen optimal situation för en klubb, som på grund av den långa säsongen och ovissheten om vilken division de kommer att spela i till hösten, kommer sent ut på den intensiva spelarmarknaden.

Men helt oförberedda är de ändå inte.

– Vi har ju haft en plan B och nu handlar det om att få ihop ett slagfärdigt lag utifrån de resurser vi förfogar över, säger sportchefen Per Nygårds.

Är några kontakter tagna med nya spelare?

– Ja, det är lite kontakter tagna inför nästa säsong.

Per Nygårds ser gärna att så många spelare som möjligt stannar kvar för att hjälpa Södertälje tillbaka till elitserien. Men han inser samtidigt att det kommer att bli svårt.

”Känns jävligt tungt”

– Jag hoppas att så många som möjligt blir kvar, så att vi kan bygga vidare på en stomme. Men det är inte särskilt troligt, eftersom man vet att de ekonomiska förutsättningarna speglar vilka spelare du får i laget.

En som ännu inte vill svara på hur hans framtid ser ut är Linus Videll, 25:

– Det vill jag inte ta nu. Nu har vi åkt ur och då vill jag få deppa några dagar först innan jag går vidare. Jag tar det till veckan som kommer.

– Just nu känns det jävligt tungt. Det är tomt. Det var inte det här man räknade med då säsongen började.

ARTIKELN HANDLAR OM