”Petterström får skylla sig själv”

HOCKEY

Challe tar tillbaka kritiken efter Hedmans tackling

Anton Hedman tacklade Pontus Petterström som fick hjärnskakning.

Tränaren Challe Berglund svarade med att bänka Hedman och kritiserade honom för incidenten efter matchen.

Men nu tar han tillbaka detta.

– Petterström får skylla sig själv, säger Berglund.

Det var i gårdagens match mellan Linköping och Modo som den kontroversielle Modoforwarden Anton Hedman tacklade Pontus Petterström i mittzonen. Petterström åkte på en hjärnskakning, Hedman åkte ut två minuter för charging och Challe Berglund kritiserade sin spelare efter matchen.

Ändrat uppfattning

– Den var ju inge bra, man kan inte ta såna utvisningar när man spelar såna här matcher. Det blev ju 3–0 på det också, sa Berglund till Sportbladet.

Dessutom bänkade Modotränaren till stor del Hedman som bara spelade ytterligare ett byte i matchen.

Men i dag har Berglund tittat ytterligare på sekvensen och ändrat uppfattning.

– Hedmans tackling är en schysst tackling, jag trodde det var från blind side och att det var en ful grej, men det var det inte, säger han.

– När jag tittar på dvd ser jag att han stannar till och med upp innan han tacklar. Petterström får faktiskt skylla sig själv, han måste se upp i det läget.

”Försöker inte mörda mig”

Petterström fick avbryta matchen.

– Läkarna konstaterade direkt att det är en hjärnskakning men det känns förhållandevis bra i dag, så det är väl positivt, säger Petterström.

Vad säger du om tacklingen?

– Jag har sett den i efterhand och det är svårt att bedöma, jag ser honom aldrig. Som det känns i efterhand så försöker han inte mörda mig, han träffar olyckligt bara. Han träffar egentligen bara huvudet och det är det som gör att det blir som det blir.

LHC-forwarden beräknas missa minst två matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM