”Fruktansvärt skönt att tysta 16 000 leksingar”

HOCKEY

Mora vann slaget om Siljan inför 17 000 åskådare

Det blev inte den fest leksingarna hade hoppats på.

I stället blev de överkörda av ärkerivalen.

– Fruktansvärt skönt att tysta dem, säger Moras Martin Johansson.

Storpublik Mora vann utomhusmatchen som dominerades av Lekdsandsupportrar. ”Det var riktigt skönt, säger Moras Martin Johansson.

17 000 åskådare hade sökt sig till utomhusmatchen mellan Leksand och Mora – överlägset flest av dem var Leksandsupportrar. Något som gjorde att Martin Johansson tyckte det var än roligare att tysta dem.

– Så inåt helvete. Det var riktigt skönt. Det var en massa skriverier i tidningarna om att det var så lite Morafans på läktarna och det var det ju, men de hördes ju mest ändå i slutet.

Besviken på Morafansen

Arrangörerna hade till och med minskat kapaciteten från ursprungstanken, att ta in 20 000 åskådare, för att intresset var så lågt från Morahåll.

– Jag tycker faktiskt det var dåligt att det inte var fler Morafans där, säger Johansson. Väldigt konstigt faktiskt, ett tillfälle att se en sån här match och allt. Jag hoppas definitivt inte att det var för att de inte trodde på oss utan att de kanske tyckte det var för dyrt och bättre att sitta hemma framför tv:n.

Om de inte trodde på sina spelare var de fel ute. Leksand tog visserligen ledningen men inte ens två minuter senare var det vänt. I början på tredje perioden punkterade så Johansson matchen med sitt 4–1-mål.

”Var jävligt fint”

– Det här kommer jag komma ihåg. Det är daladerby och det är inte många som får uppleva ett sånt utomhus. Men jag hoppas att hela Mora kommer ihåg det här länge, säger Johansson vars lag därmed fick tre viktiga poäng i playoff-striden.

Men vad var egentligen skönast, tre poäng eller att tysta Leksandsfansen?

– Det är fruktansvvärt skönt att sänka Leksand inför 16 och ett halvt tusen leksingar, det får jag säga. Det var faktiskt jävligt fint.

ARTIKELN HANDLAR OM