”Åker ner med livet som insats”

Snöoväder sätter stopp för derbyfesten

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYR N
HOCKEY

I kväll möts Skellefteå och Luleå i ännu ett hett norrlandsderby.

Men vädrets makter sätter stopp för festen på läktaren.

– Det känns lite snopet, vi har aldrig någonsin ställt in en resa tidigare, säger Stefan Baduin, ordförande i Luleåfans.

För andra gången på tre dagar möts norrlandsklubbarna Skellefteå och Luleå i SHL. Den här gången spelas matchen i Västerbotten – men draget på läktaren väntas få sig en törn.

Detta efter att en snöoväder i norr sätter stopp för supporterbussen, varpå supporterklubben, Luleåfans, tvingas ställa in en bortaresa – för första gången någonsin.

”Upp till en halvmeter snö”

– Det känns märkligt. Det blir första gången vi måste ställe in en supporterresa, men det blåser kraftigt och en halvmeter snö har kommit under dagen, så det blir osäkert att köra en stor buss, säger Stefan Baduin, som också betonar att några tappra fans i stället åker de dryg 13 milen ner till Skellefteå i bil eller minibuss:

– Det är med livet som insats (skratt). Vi låter inte snön hindra oss, utan vi är ändå ett femtiotal personer om åker ner. Luleåfans bjuder alla som lyckas ta sig dit på gratis inträde, säger Baduin.

Spelarbussen vidtar åtgärder

Även Luleås spelarbuss har valt att åka en timme tidigare för att undvika förseningar i samband med snöyran.

– Det stämmer. Vi kommer att åka en timme tidigare från Luleå för att vi vill vara på den säkra sidan, säger tränaren Thomas "Bulan" Berglund, till Norrbottens-kuriren.

I det senaste mötet laget emellan segrade Skellefteå med 3–1 i norrbotten. När Luleå nu ska försöka ta revansch blir det alltså med ett brandskattat – men tappert – manskap på bortstå.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF

Fans