22 (!) utvisningsminuter för Wessner i debuten

Foto: ROGER GLEISNER/NWT OCH BILDBYRÅN
HOCKEY

Tre gånger under sin aktiva karriär fick Daniel Wessner priset som allsvenskans mest utvisade spelare – för att sen bli domare.

Men i första matchen som tränare var allt som vanligt igen när Wessner från bänken drog på sig 22 minuter.

– Just i det läget skrek jag bara go, go, go, säger han till Sportbladet efter Bik Karlskogas skrällseger.

Daniel Wessner och Niklas Czarnecki blev i fredags klara som nya tränare för krislaget Bik Karlskoga när Tobias Thermell och Kristofer Näslund fick sparken.

Wessner lade skridskorna på hyllan efter fjolårssäsongen och sadlade om till hockeydomare innan han tog på sig det nya uppdraget i fredags.

Matchstraff för snack

Tre tre gånger under sin aktiva karriär blev han allsvenskans mest utvisade spelare (2011/2012, 2012/2013, 2013/2014) och totalt noterades 35-åringen för 1876 utvisningsminuter på seniornivå. Under söndagen stod han för första gången i båset när värmlänningarna mötte topplaget Timrå på bortaplan.

Jumbon gjorde en heroisk insats och trots underläge 1–0 en bit in i den tredje perioden gav laget inte upp.

Patrik Parkkonen kvitterade med kvarten kvar i powerplay och tog matchen till förlängning. Men det var nära att Timrå kunde avgöra matchen när de fick ett powerplay med 1.22 kvar att spela.

Orsaken? Daniel Wessner snackade till sig 2+20 minuter för osportsligt uppträdande och fick matchstraff.

– Domarna var ganska tydliga med att rapportera mitt namn till speakerbåset. Egentligen ska man bara rapportera lagstraff, så det blev lite tokigt. Jag tycker det var ett väldigt tufft att ta ut mig för snack.

Wiklander avgjorde

Därmed fick Wessner se avslutningen i sin första match från sidan istället.

– Det blev som vanligt i mitt fall. Jag i min roll ska komma in med känslor. Jag är verbal och vill sprida energi och det är en hårfin gräns vad man får säga. Men det är klart att jag hellre tycker domarna skulle gett en utskällning. Jag var jätteövertänd i min första matchen. Men just i det läget skrek jag bara go, go, go. Det blev som det blev.

Jumbon klarade dock det numerära underläget och tog sedan matchen till straffar.

Där avgjorde lånet från Örebro, Johan Wiklander och gav Karlskoga två blytunga poäng i botten samtidigt som man gick förbi Troja/Ljungby i tabellen.

– Det var en jäkla tur det för egen del och det var inte roligt i slutet så klart. Men vi är jätteglada att det blev seger. Jag har saknat den känslan att vara med grabbarna. Det finns ingen bättre känsla som efter en seger. Det är bara att få barn som slår det. Nu är allt fokus på att hålla Bik kvar i allsvenskan.

Emojifemman, vecka 46 01:05
ARTIKELN HANDLAR OM