Kan ha gjort sin sista match i Rangers

Zuccarello ut – Lias in?

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Det kan ha varit Mats Zuccarellos sista match på Madison Square Garden – men i så fall får Rangers-fansen trösta sig med att de åter har framtidslöftet Lias Andersson att njuta av. Och att han eventuellt blir kvar på Manhattan resten av säsongen.

– Jag har inte hört något, men det är förstås här jag vill vara. Det är i NHL jag tycker att jag utvecklas mest, säger den 20-årige göteborgaren.

Det drar ihop sig till trade deadline i NHL och New York Rangers gör sig redo att intensifiera sin ”rebuild” genom att byta bort ytterligare några stjärnor mot framtid, i form av draftval och unga talanger.

En som med vad som kan kallas till visshet gränsande sannolikhet blir trejdad är norske publikfavoriten Mats Zuccarello, som sitter på utgående kontrakt och får slutspelslag med behov av en kvick, kreativ forward på lån att salivera.

Det viskades till och med om att att han och Kevin Hayes – center i samma situation – skulle vilas i nattens hemmamatch mot Minnesota, i väntan på affär. Och att det var därför Lias Andersson helt oväntat kallades upp från farmarlaget i Hartford under eftermiddagen.

”Får se vad som händer”

Men han fick, när det kom till kritan, ersätta skadefrie Boo Nieves istället. Zuccarello spelade – möjligen för att Calgary Flames general manager Brad Treliving var på plats på Garden och ville se norrmannen innan han lägger bud på honom.

Med andra ord:

New York-fansen kan ha sett sin älskling från Oslo i Rangers-tröja för sista gången. 

– Jag är inte coach eller general manager i den här klubben så jag har egentligen inga kommentarer till det. Vi får se vad som händer de närmaste dagarna, säger ”Zuke” själv efter det som blev en snöplig 1-4-förlust mot Wild.

”Vill vara bärande i NHL”

Nå, händer det som alla tror ska hända får supportrarna trösta sig med att Lias lär dansa på den stora scenen igen.

Han spelade i fjärdekedjan med Filip Chytil och Connor Brickley . De de såg fina ut ihop och skapade en hel del röra runt Wild-målisen Devan Dubnyk.

– Det känns aldrig helt okej när man förlorat, men det funkade bra för oss, vi skapade en del farligheter och borde nog till och med stänkt dit någon puck, säger den förre JVM-kaptenen efteråt.

Vad Rangers har för planer för honom framöver vet han dock inte – men han hoppas att han blir kvar i NHL resten av säsongen nu.

– Ja, det är här jag vill vara. Det är här uppe man lär sig mest. Om jag ska vara bärande spelare om några år, och det vill jag ju, tycker jag det vore bäst om jag fick vara här och växa in i det.

Minnesota kunde förutom två livsviktiga poäng i jakten på en slutspelsplats i väst glädja sig åt att Ryan Donato, som de trejdade till sig från Boston för ett par dygn sedan, stod för två assist direkt i sin första match.

Lias Andersson kallas upp för gott om Zuccarello lämnar?
Foto: AP
Lias Andersson kallas upp för gott om Zuccarello lämnar?

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!