Nytt klubbrekord av Sundin

Foto: Mats Sundin jublar med lagkamraterna.
HOCKEY

Mats Sundin satte ett nytt klubbrekord i Torontotröjan. Men det var främst två måltörstande lagkamrater som hade anledning att jubla när Pittsburgh besegrades med 4-2 i natt.

– Jag är lättad, säger Mark Bell efter säsongens första mål.

Foto: Mark Bell.

27-årige Bell inledde säsongen med att avtjäna en 15 matcher lång avstängning. Detta som straff för att onykter ha orsakat en bilolycka i Kalifornien förra året. När säsongen är över i vår ställs han inför nästa prövning – ett fängelsestraff på sex månader.

I natt fanns det emellertid bara hockey på forwardens schema.

I Torontos hemmamöte med Pittsburgh sköt Bell sitt första mål för säsongen. På passning från Mats Sundin.

– Ett av de största målen jag har gjort. Att göra ett mål för Maple Leafs är rätt speciellt, säger Mark Bell till Canadian Press.

En annan spelare som har haft ännu större press på sig att näta gjorde Leafs 2-0-mål. Amerikanen Jason Blake, 40-målsskytt för New York Islanders i fjol, var Torontos stora värvning på free agent-marknaden i somras.

Inför nattens match hade 34-åringen inte gjort mål sedan 18 oktober.

– Jag har inte fått den starten jag hade hoppats på i Toronto. Det var en underbar känsla att äntligen få in pucken, säger Blake, som bara gjort tre mål hittills.

Mats Sundin hade ytterligare en assist i matchen. Han har därmed gjort poäng i 15 raka hemmamatcher, vilket är en match mer än Babe Dyes 83-åriga klubbrekord.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL