”Lidas” redo för två år till

HOCKEY

– nära förlänga med Detroit

Nicklas Lidström, 37, är på väg att förlänga sin NHL-karriär med Detroit.

Den svenske stjärnbacken har varit inne på att skriva nytt kontrakt med Red Wings och nu ser det, enligt tidningen Detroit Free Press, ut som att det handlar om en tvåårig förlängning.

Foto: JAGAR FLER PRISER Nicklas Lidström, 37, är nära att förlänga sitt kontrakt med Detroit Red Wings.

– Jag kan mycket väl tänka mig att förlänga och fortsätta efter den här säsongen. Jag känner mig fortfarande fräsch i kroppen och är motiverad, säger Lidström, vars kontrakt går ut efter denna säsong, till TT.

Nicklas Lidström gör sin 16:e säsong med Detroit Red Wings i NHL-ishockeyn. Han har vunnit tre Stanley Cup-titlar och Norris Trophy, priset som NHL:s bäste back, inte mindre än fem gånger de sex senaste säsongerna.

Nicklas Lidström tjänar 7,6 miljoner dollar, motsvarande crka 48 miljoner kronor, denna säsong och är ligans sjunde bäst betalde spelare. Detroits general manager Ken Holland hoppas få skriva nytt kontakt med Lidström och hans agent Don Meehan så snart som möjligt.

– Don var här för en tid sedan och jag nämnde att vi verkligen skulle vilja skriva kontrakt med ”Nick”. Jag är beredd att göra det när de är redo, säger Holland till tidningen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL