Yetmani över Örnsköldsvik

HOCKEY

Ö-viks favorit fortsätter showen – sänkte Frölunda

Foto: GUNSTLIGEN Modos nyförvärv Patrick Yetman fortsätter imponera med sitt artisteri.

ÖRNSKÖLDSVIK. Patrick Yetmans succé i Modo fortsätter. Först ordnade han en drömassist till Tommy Wargh, sedan sänkte han Frölunda med mål i tredje raka matchen. Också det bar en artists signum.

Han värvades till Modo på artistkontrakt, och det råder inga tvivel om att Patrick Yetman bär på just den egenskapen. Modos nummer 22 visar en klubbteknik som få av hans lagkamrater besitter, han har speeden och målsinnet.

– Du gör inte 46 mål på en säsong i den norska ligan om du inte är en riktig målskytt. Vi hade ganska bra koll på honom och visste att han var bra, säger Harald Lückner.

Så här bra?

– Hittills har han överträffat mina förväntningar

Två artistnummer

Yetman låg bakom Modos båda mål i går kväll; båda av artistkarriär;

Vid 1–0, drygt fyra minuter in på den andra perioden, får Yetman pucken av Oscar Steen i anfallszon. Han lyckas hålla undan sin Frölundaförsvarare och släpper pucken mellan benen på sig själv fram till en helt fri Tommy Wargh som inte gör något misstag.

2-0 ordnar Yetman mer eller mindre på egen hand i power play. Från sin position ute på vänsterkanten avancerar han in i banan och rycker sig fri från sin bevakning. Yetman tittar upp, håller inne skottet tills Ahonen gör en liten förflyttning och stänker upp pucken i krysset via stolpen.

Själv framhåller han laget som nyckeln till framgång.

’Bästa jag spelat med’

– Modo är det bästa laget jag har spelat med, tidigare lag har inte varit i närheten. Det är bara kul att få spela med så bra spelare.

Och du själv?

– Jag har varit okej (skratt) och det funkade bra idag. På målet försökte jag bryta in och såg en liten lucka. Jag hade träffat stolpen där tidigare och börjat jubla, men då gick den inte in. Andra gången tog den på stolpen och gick in istället.

Och assisten till Wargh?

– Jag fick pucken mellan mina egna ben och såg att han (Wargh) kom. Den enda chansen att få fram pucken var att slå den mellan mina ben och den gick fram, säger matchhjälten.

Artist, var ordet.

ARTIKELN HANDLAR OM