Jhonas Enroth klar för Örebro

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Örebro Hockey bjuder på en transferbomb.

Den meriterade OS- och VM-målvakten Jhonas Enroth är klar för klubben.

– Jag kan bekräfta att det är klart, säger tränaren Niklas Eriksson till Nerikes Allehanda.

Örebro har haft problem på målvaktssidan. Eero Kilpeläinen har varit skadad och Stefan Steen har inte presterat som klubben önskat. Sportchefen Niklas Johansson har letat efter en målvakt.

I kväll vann Örebro mot Djurgården med 5–2 på hemmaplan. Efter segern bekräftade tränaren Niklas Eriksson att klubben har gjort en tung värvning. Jhonas Enroth, som har vunnit VM-guld och tagit OS-silver, är klar för Örebro.

”Får såväl spets som bredd”

– Jag kan bekräfta att det är klart, säger tränaren Niklas Eriksson till Nerikes Allehanda.

Sportchefen Niklas Johansson är nöjd.

– Jag har tjatat sedan i januari, och fått nej tio gånger. Känns fantastiskt skönt att landa den här värvningen, säger Niklas Johansson till Nerikes Allehanda.

”Är ruggigt snabb”

30-åringen, som vann VM-guld med Sverige 2013, har spelat i Dinamo Minsk i KHL de senaste två säsongerna. Han har tidigare tillhört Buffalo, Toronto, Dallas och Los Angeles i NHL. Det blev 142 NHL-matcher för målvakten. Enroth har spelat 55 landskamper för Sverige.

– Enroth är ruggigt snabb, han läser spelet fantastiskt bra, en alert målvakt som vill se pucken hela tiden. Han har konstant hållit en hög nivå var han än spelat, så det är inget snack om att det här är en målvakt på världsnivå, säger Niklas Johansson.

Jhonas Enroth med VM-guldet 2013.
Foto: BILDBYRÅN
Jhonas Enroth med VM-guldet 2013.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!