Timrås målvaktskris

HOCKEY

Åkerlund skadad och Pitkämäki osäker – då flygs junior in till Stockholm

Timrås skadeelände har nått målvakssidan.

I morgondagens match mot AIK talar allt för att man får ställa upp med två juniormålvakter.

– Det kommande uppehållet passar oss bra, säger målvaktstränaren Mika Tarvainen till Sportbladet.

Foto: Pitkämäki får troligtvis vila i morgondagens match.

Timrå har helt traditionsenligt drabbats av skadekris och nu har eländet kommit till målvakssidan. Magnus Åkerlund blev knäskadad i matchen mot Södertälje den 30 november och i gårdagens match mot Brynäs fick Juha Pitkämäki kliva av.

– Han har en överbelastning i benet, säger lagets naprapat Per-Arne Forsberg.

Steijer flygs in

Pitkämäki avstod lagets ispass i dag och det mesta talar för att han måste vila morgondagens match mot AIK i Hovet. Därför flyger man in juniormålvakten Rickard Steijer, 18, till den sista matchen innan landslagsuppehållet.

– Det är tur det är uppehåll efter nästa match. Då får de tid att läka sig, så det passar oss bra, säger målvaktstränaren Mika Tarvainen.

"Jag är inte orolig"

Troligtvis får 19-årige Gustaf Lindvall, inlånad från Sundsvall, för första gången starta en elitseriematch i morgon. I gårdagens elitseriedebut imponerade Lindvall och höll nollan när han kom in.

– Jag tror han startar i morgon, säger Tarvainen. Han kan ersätta så det är inga bekymmer. Han räddade oss i andra perioden i går, så jag är inte orolig.

Förutom målvaktssidan har Timrå sedan tidigare ytterligare sex namn på skadelistan: Anton Axelsson, Gabriel Karlsson, Mikko Jokela, Elias Granath, Fredrik Hynning och Fredrik Sonntag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Timrå IK