Karlsson till KHL

avAnna Lindbäck

Publicerad:
Uppdaterad:

”Har alltit varit lite av en dröm”

Förra FBK-målvakten Henrik Karlsson nobbar elitserien för ett miljonkontrakt i Ryssland.

Sportbladet kan avslöja att han i dag skriver på för KHL-laget Dinamo Riga.

– Ryssland har alltid varit lite av en dröm, säger Henrik Karlsson.

Foto: Foto: LARS HEDELIN
KHL-KLAR Henrik Karlsson valde Dinamo Riga.

Förra säsongen gjorde han succé i Färjestad. Men det blev ingen fortsättning i klubben för San José-draftade Henrik Karlsson. Han hade kvar ett år på kontraktet men när målvaktsjätten fick provspela i NHL, och väntade på besked från Sharks, vågade Färjestad inte sitta med armarna i kors. Istället gick de vidare med andra målvaktsalternativ och signade Christopher Nihlstorp.

Eftertraktad

I elitserien har flera lag jagat den eftertraktade burväktaren.

Men nu kan både Brynäs och Södertälje, som varit ivriga att värva Karlsson, sluta hoppas.

Nu är det nämligen klart att keepern nobbar elitserien för KHL. Enligt uppgifter till Sportbladet går landslagsmålvakten till Dinamo Riga för två och en halv miljon kronor.

”NHL det stora målet”

– Jag kan inte bekräfta något innan allt är påskrivet. Vi får se när det blir klart men det är nära att lösa sig men en klubb. Men det är fortfarande några grejer att gå igenom, säger Karlsson till Sportbladet.

Vad tycker du om den ryska ligan?

– Det är en jättebra liga där man kan få nyttiga erfarenheter. Det har alltid varit lite av en dröm att testa på KHL även om NHL fortfarande är det stora målet.

Är det mest pengarna som lockar i KHL?

– Om det skulle bli Ryssland så är det helhetsbilden som avgör. Men jag tror och hoppas att det blir klart med ny klubb så snart som möjligt. Mer kan jag inte säga för tillfället, säger Karlsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

KHL