Publicerad:
Uppdaterad:

Bakslag för Luleå – Abbott borta till jul

Av: Björn Forsgren

Publicerad:
Uppdaterad:

"Vi längtar tills han är tillbaka"

Foto: Bildbyrån

Med Cam Abbott borta har Luleå förlorat fyra av sex matcher.

Då kommer bakslaget: Nordamerikanen kan troligtvis inte spela mer innan jul.

– Det är klart det är frustrerande, säger Cam Abbott till Sportbladet.

Luleå tycks ha tappat den superform man visade i inledningen på säsongen, även om man alltjämt står som serieledande i elitserien före Skellefteå AIK.

Till viss del kan formtappet bero på den hjärnskakning som sedan den 6 november hållit stjärnan Cam Abbott borta från spel. Sedan dess har Luleå förlorat fyra av sex matcher, bland annat 2–4 hemma mot Frölunda senast.

"Självfallet saknar vi honom"

– Det har inte med det att göra, säger tränare Jonas Rönnqvist.

– Vi har inte haft samma poängskörd som i inledningen på säsongen, men hade vi haft det så hade vi slagit poängrekord i elitserien så det är inget vi hade budgeterat med. Det beror inte på Cam men självfallet saknar vi honom och längtar tills han är tillbaka.

Rönnqvist, som poängterar att Abbotts ersättare gjort det bra, och Luleå tvingas dock längta ett bra tag till. Hjärnskakningen Abbott ådrog sig i matchen mot Färjestad den 6 november har inte gått över. Man har testat honom i träning, men fått nya bakslag och nu vill man vara försiktiga.

Inte troligt med förstärkning

– Det är lite svåra prognoser det där men vi tänker inte stressa på. Det är inet så många matcher kvar fram till jul, säger klubbens sportchef Lars "Osten" Bergström.

Kommer ni förstärka laget i hans frånvaro?

– Vi tittar kontinuerligt på spelare, men vi jagar inte någon.

Det är med andra ord inte särskilt troligt?

– Det är inte troligt, nej.

– Varje spelare behövs självfallet men jag tycker laget har visat att vi klarar sig bra trots skadorna. Jag tycker de unga spelarna har visat framåtanda och att de vill vara med framöver. Det är de som är klubbens själ och identitet och jag tycker det är jätteroligt att de kliver fram.

Cam Abbott:

– Självklart är det frustrerande, ingen gillar att se matcher man vill spela från sidan. Men jag tycker laget har jobbat hårt och killarna gör sitt jobb utan mig.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN