Djurgården: ”Fler ska kunna leva sin dröm”

Verksamheten ska utvecklas efter guldet

Publicerad 2017-03-18

”Om tre år tar vi SM-guld, haha!”

Djurgårdens vice vd:s KG Stoppel säger nöjt tre år senare att ’vi håller vad vi lovar’.

Men det historiska guldet i SDHL är bara början.

– Det finns så mycket mer vi vill göra med damhockeyn, säger Stoppel.

När tar Djurgårdens damlag SM-guld i hockey?

Djurgårdens nuvarande vice vd fick frågan för tre år sedan och skrattade redan då, innan laget börjat spela, åt svaret.

–Oj, haha. Om vi får igenom allt till nästa säsong så tar vi det om tre år, sa KG Stoppel till SVT.

Bland guldhjälmar och jubel på Stora Mossen njuter han av guldet och roas av sitt lyckade tips.

– Jag tror att jag sa att ’om tre år tar vi SM-guld’, visst gjorde jag det!? Vi håller det vi lovar, säger han.

– Jag ska villigt erkänna att jag under resans gång kanske inte trodde att vi skulle nå så här långt i år. Men spelare och ledare och föreningen i stort har gjort ett jäkla jobb, säger Stoppel.

”Vi grät lite”

Verksamhetschefen Danijela Rundqvist och sportchefen Nils Ekman är två ledare som gjort just det. De hoppas att jobbet med att skapa bättre förutsättningar för sina spelare kan få en skjuts. SM-guldet är nämligen bara ett delmål på resan.

– Vi grät lite jag och Danijela. Jag känner stolthet över vad vi åstadkommit på så kort tid. Men vi vill utveckla den här organisationen till något fantastiskt så att fler tjejer kan leva sin dröm, säger Nils Ekman.

Rundqvist:

– Våra tjejer tränar som proffs, och de förtjänar också att leva som proffs. Vi hoppas att vi inom några år kan avlöna våra spelare ordentligt.

Verksamheten ska utökas

Vice vd KG Stoppel berättar att det huvudsakliga målet med starten för tre år sedan var att få dam- och flickhockeyn att växa och att det jobbet fortsätter nu.

Han berättar att ett flicklag nästa år bli två, att klubben ska ansöka om att ha ett flickhockeygymnasium som förhoppningsvis startar 2019 och att de vill även starta ett division 1-lag som är motsvarigheten till ett J20-lag på herrsidan.

– Vi jobbar steg för steg för att spelarna ska få den uppskattning de absolut är värda.

Nisse och Danijela pratar mycket om att kunna börja betala tjejerna bättre. Hur kommer ni att jobba med den biten?

– De måste kunna livnära sig på sin hockey för att satsa fullt ut och det är vår ambition. Men det få ske sakta men säkert för att det ska bli långsiktigt hållbart, så att det inte blir en krasch som det ofta blir i idrotten när man tar i. Men det är definitivt en ambition, men då måste sporten växa i sig. Det kunde ju inte varit ett bättre tillfälle till det än i dag. Det här är bra marknadsföring för att ta nästa steg.

Men nästa final vill ni spela på Hovet?

– Absolut. Nu var det här en fantastisk inramning med fullsatt hall, men Hovet är vårt hem och där vill man gärna avsluta en säsong med guld. Förhoppningsvis får vi göra det nästa år också.