Avslöjar: Djurgården jagar stjärnmålvakter

1 av 3 | Foto: Mark J. Terrill, TT
Jonas Gustavsson.
HOCKEY

Djurgården är på jakt efter en eventuell målvaktsetta.

Nu kan Sportbladet avslöja tre aktuella namn – Jonas ”Monstret” Gustavsson, Niklas Svedberg och Henrik Karlsson.

– Vi sonderar marknaden, säger Djurgårdens strategiske sportchef, Joakim Eriksson.

Slutomgångar i SHL och Djurgården jagar en plats i SM-slutspelets åttondelsfinal.

Samtidigt pågår ett arbete på lagbygget till nästa säsong och Djurgården behöver troligtvis en ny förstemålvakt.

Mikael Tellqvist, 37, har ett utgående kontrakt med klubben och mycket talar för att han lägger plockhandsken på hyllan efter den här säsongen och då letar Djurgården redan nu efter en potentiell ersättare.

På väg att köpas ut

Sportbladet kan avslöja att klubben just nu följer tre målvakter – inte vilka namn som helst:

Edmontons Jonas ”Monstret” Gustavsson, KHL-målvakten Henrik Karlsson samt Niklas Svedberg, som enligt uppgifter är på väg att köpas ut från sitt kontrakt med Salavat Yulaef Ufa, är alla intressant för Djurgården.

– Vi hade en dialog med Tellqvist under landslagsuppehållet i februari. Han har inte tagit något fullständigt beslut, utan vill avsluta den här säsongen så bra som möjligt först, säger Djurgårdens strategiske sportchef, Joakim Eriksson, och fortsätter:

Långt ner i statistiken

– Men utifrån att ”Tellan” har ett utgående kontrakt så sonderar vi självklart marknaden vilket vi också har meddelat ”Tellan”.

Även om Tellqvist har varit stabil i de matcher han spelat, och att Adam Reideborn har gjort succé den senaste tiden, har Djurgårdens målvaktsspel varit en orsak bakom den tunga säsongen.

Tellqvist och Reideborn placerar sig så långt ner som på en 17:e och 18:e plats i SHL:s målvaktsliga sett till räddningsprocent.

Andra målvaktsstjärnor som enligt uppgifter bjudits ut till SHL-klubbar, och är aktuella för en återkomst till svensk hockey är Anton Forsberg, Columbus, Viktor Fasth, CSKA Moskva och Markus Svensson, Spartak Moskva.