Rögle vann bottenmötet

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Han försvann från SHL-scenen efter JVM-succén. Det har varit skador, sjukdomar – och spekulationer kring en konflikt. Först nu är Mathias From, 19, tillbaka.

– Det har varit tufft, säger han.

Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

Under fjolårssäsongen var Mathias From stundtals tongivande när Rögle höll sig kvar i SHL, men den här säsongen har varit betydligt tyngre för den 19-årige forwarden från Danmark. 

När Rögle besegrade Leksand med 4–1 i bottenmötet gjorde From 3–1-målet och fick måljubla för tredje gången den här säsongen. Han bidrog starkt till att Danmark blev femma i JVM i vintras, men efter turneringen saknades han plötsligt i Rögles lag. Först i förra veckan gjorde han comeback i SHL.

– Det här är skönt efter det som har hänt. Jag var skadad och sjuk efter JVM, det har varit tufft. Det är en skön känsla att vara tillbaka och få sätta dit ett mål, det var ett viktigt mål för matchen, säger From.

Jublade vilt

Mot Leksand var han uppsatt som extraforward och spelade bara fyra minuter och 22 sekunder. Efter sitt mål jublade han vilt tillsammans med backen Alen Bibic. 

– Han sa att jag är lite som Zlatan. Man får ta chansen när den kommer, jag behövde två byten och då hände det grejer. Det skrattade vi lite åt, säger From. 

Efter JVM har han matchats i J20-laget. Efter segern mot Leksand kom From ut från just J20-lagets omklädningsrum, och det har spekulerats kring att en konflikt ligger till grund till att han knappt har spelat i SHL efter JVM.

– Det vill jag inte uttala mig om, säger han. 

Hur känns formen?

– Jag har gjort en del poäng i J20, det har varit skönt att vara där och spela mycket. Jag behövde det efter att jag var sjuk och skadad, säger han. 

Teoretisk chans

4–1 mot Leksand gör att Rögle är nästjumbo med tre matcher kvar att spela. Teoretiskt sett kan de fortfarande undvika kval, men chansen är minimalisk. 

Leksand är en poäng bakom Rögle och har också en teoretisk chans att gå om Örebro.

– Chansen har funnits, men nu är den otroligt liten, konstaterar tränaren Per-Erik Johnsson.

ARTIKELN HANDLAR OM