Supertalangen: Jag har pratat med 16-17 klubbar

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR N
HOCKEY

Lias Andersson är ett av de hetaste namnen inför sommarens draft.
18-åringen har redan träffat över hälften av alla NHL-lag.
– Jag har väl snackat med en 16,17 klubbar, säger HV71-talangen.

HV71 har imponerat den här säsongen och en av spelarna som har stuckit ut är Lias Andersson. 18-åringen, som även spelade JVM, väntas gå tidigt i sommarens draft och han har redan haft möte med över hälften av alla NHL-lag.
– Jag har väl snackat med en 16,17 klubbar. Någonstans där. Det är lite möten och sådana grejer, säger Andersson och fortsätter:
– Jag försöker att inte tänka så mycket på det, men jag vet att de (scouterna) är här varje match. Min pappa (Niklas) jobbar också som scout. Man får tänka att det är en massa pappor på läktaren, säger Andersson och ler.
Hur går ett sådant möte till?
– Vi träffas och snackar när det passar in i schemat. De vill kolla vad man är för kille och för personlighet, och om man skulle passa in.

Favoritlaget: Chicago

Har du något favoritlag?
– Jag gillar Chicago för att de spelar en rolig hockey. De spelar offensivt och det gillar jag, säger HV-centern.

Nästa chans för 18-åringen att visa upp sig inför NHL-scouterna blir i kvällens viktiga hemmamatch mot Skellefteå. Andersson har så här långt svarat för 13 poäng (6+7) på 36 matcher, men är inte helt nöjd med utdelningen den senaste tiden.
– Vår kedja (med Filip Sandberg och Mattias Tedenby) fungerar bra. Vi skulle bara behöva bli lite effektivare. Vi har haft några matcher på slutet där vi har haft massa lägen, men bara gjort ett par mål. Den lilla extra touchen saknas. Men fortsätter vi kommer säkert ketchupeffekten, säger Andersson.

Kanske till slutspelet?
– Vi får hoppas det, och gärna att det kommer lite tidigare. Det skulle vara skönt. Vi får ta det mot Skellefteå och att det sedan håller i sig hela vägen till finalerna, säger Andersson och bjuder på ett nytt leende.

ARTIKELN HANDLAR OM