Ishockey

Förlorade efter mardrömsdebuten

Av: 

Emil Eiman Roslund

Tomas Ros

HOCKEY

Värvad som ”Monstrets” ersättare.

Men debuten blev ett misslyckande för Jussi Rynnäs som blev utbytt efter nio minuter i förlusten mot Färjestad.

– Jag är kosmiskt besviken, säger Linköpings tränare Bert Robertsson.

Med restaurangpublik i arenan tog Färjestad sin första hemmaseger för säsongen efter 5–4. Mot Linköping fick de en smakstart.

På bara nio minuter och elva sekunder hade hemmalaget överlistat målvakten Jussi Rynnäs tre gånger och skaffat sig en 3–0-ledning. Rutinerade finländaren, med NHL-meriter och tilltänkt ersättare till Jonas ”Monstret” Gustafsson, släppte in tre av sju skott och blev efter tredje målet ersatt av Niklas Lundström.

Reste sig efter chocken

– Det är givetvis tungt. Vill man vara positiv kan man hitta 50 bra minuter, vill man vara negativ kan man fundera på vad fan vi håller på med i de första tio minuterna, säger Linköpings Jonas Junland.

– Vi släpper in alldeles för många mål. Jag tycker vi agerar ganska blött framför egen målvakt. Det är synd att vi ska behöva byta ut Jussi så där. Men det fick lite effekt på laget. Vi måste kriga för laget och supporta varandra, säger Linköpings tränare Bert Robertsson till C More i periodpausen.

”Kosmiskt besviken”

Efter målvaktsbytet kom LHC tillbaka. Broc Little assisterade till den första reduceringen, och sedan två minuter in i sista perioden satte han själv kvitteringen till 3–3. Men sedan tvingades Rynnäs ersättare släppa in sitt första mål i matchen.

Färjestad kontrade, och Lundström fick se Daniel Viksten pricka in 4–3 i hörnet. I slutminuterna satte Jesse Virtanen 5–3 i öppen kasse, innan Little reducerade till slutresultatet 5–4.

– Det svider som fan, jag är nöjd att vi kan kämpa oss tillbaka men jag är kosmiskt besviken över vår start i matchen, säger LHC-tränaren Bert Robertsson.

”Måste hitta en trygghet”

– Jag tycker att vi har haft en förmåga att sjunka ihop stundtals. När vi spelar bra, spelar vi fruktansvärt bra. Och sedan när det säckar ihop sig, så säckar det ihop sig rejält. Jag har tidigare inte varit med om att vi gör fyra, fem mål i varje bortamatch och ändå lyckas förlora. Det är unikt, säger LHC:s Jonas Junland.

Backen menar att det är ett problem som sitter hos dem själva.

– Vi måste hitta en trygghet, vi har 47–15 i skott eller något och spelar ut dem fullständigt och lyckas förlora. Vi får titta djupt hur vi kan få ihop 60 bra minuter. För om man ska ge bort matcher kan det bli en lång vinter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Ishockey

LÄS VIDARE

”Vi har väntat på det här”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

SHL Svenska hockeyligan

Färjestad BK

Linköpings HC