Svenska stjärnorna i vilt slagsmål: ”Ville inte ha honom där”

John Klingberg och Patric Hörnqvist var irriterade på varandra hela matchen och kastade till slut handskarna.

Det var det första fajten i NHL för den svenska backstjärnan och assisterande kaptenen i Dallas Stars.

– Jag ville inte att han skulle vara där framför mål, säger John Klingberg.

Slagsmål mellan två svenskar i NHL hör inte till vanligheterna. John Klingberg och Patric Hörnqvist är också två av våra största profiler.

Det var 16.17 in i den andra perioden mellan Florida Panthers och Dallas Stars som gränsen var nådd för de båda, efter att John Klingberg gett en crosschecking i ryggen på Patric Hörnqvist brakade det loss efter avblåsning. De släppte handskarna, vevade ordentligt och länge i ett rallarslagsmål, fick in flera träffar med knytnävarna och dömdes båda till två minuters utvisning för slagsmål.

– Patric Hörnqvist är uppenbart en av de bästa spelarna framför mål i ligan och har varit det i många år. Han försökte ta sig framför mål och vi försökte äga den ytan, jag ville inte att han skulle vara där. Det var bara lite småbråk, säger John Klingberg.

”Lite frustration”

Det slutade med att Patric Hörnqvist drog matchtröjan över huvudet på John Klingberg och linjemännen kunde till slut gå emellan.

Ställningen var 1–1 i matchen, men Dallas Stars var utspelat i mellanperioden då de släppte till hela 29 skott bakåt. Skottstatistiken i perioden slutade på 29–4.

– Det var helt klart lite frustration. Det fortsatte för länge i den andra perioden och jag kände att vi behövde ha en paus eller något, så jag försökte göra något annorlunda. Det som hände var ändå att han desperat försökte ta sig in framför mål och jag försökte hålla ut honom. Det var bara lite småbråk, säger John Klingberg.

”Gör allt för laget”

28-årige backen John Klingberg från Göteborg gör sin sjunde säsong i NHL. 34-årige forwarden Patric ”Bengan” Hörnqvist från Stockholm gör sin 13:e säsong i den nordamerikanska ligan och är ny från Pittsburgh Penguins.

– Det var en riktigt bra fajt mellan två svenskar. Patric Hörnqvist är en fantastisk lagkamrat och en stor ledare. Han skulle göra allt för laget och få igång oss. Att ha honom i omklädningsrummet och i båset är en stort plus för oss, säger centerstjärnan och kaptenen Aleksander Barkov.

Florida Panthers som toppar den centrala divisionen vann den underhållande matchen med 3–1, sedan de hade vänt underläge. Efter matchen sågs John Klingberg och Patric Hörnqvist skratta kamratligt åt varandra.

Lagen möts i Florida igen natten mot onsdag och natten mot fredag den här veckan.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!