Efter missräkningen senast – Frölunda tillbaka i topp

Talangen hyllas: ”Förväntansfull och spänd på den här killen”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

20 poäng av 21 möjliga.

Det är Frölundas hemmafacit i inledningen av SHL-säsongen, efter torsdagens 3–1-vinst mot Örebro.

I tisdags sänktes serieledarna Frölunda av Oskarshamn, vilket innebar att de tappade förstaplatsen i SHL till förmån för Rögle. Men nu är ordningen återställd för Göteborgslagets del.

I kvällens SHL-match kom lagets sjunde raka hemmaseger. 18-årige talangen Lucas Raymond gav Frölunda ledningen när han i den 11:e minuten snodde pucken av Örebros Robin Salo, hittade en lucka och spräckte hemmalagets målnolla.

”Barndomsdröm”

I slutsekunderna av den första perioden var det dock Örebro som fick jubla när en annan talang, Örebros 19-åring Elias Ekström, fick göra sitt första mål i SHL.

– Det är svinkul, hoppas det kommer fler. Det har alltid varit en barndomsdröm, kul att den går i uppfyllelse, sade Elias Ekström i C More efter den första perioden.

Men fler mål blev det inte för varken Ekström eller Örebro. I stället var det Frölunda som gjorde både 2–1 (Max Friberg) och 3–1 (Patrik Carlsson) i tom målbur efter att ha backhandlobbat in pucken från egen zon.

I och med segern är Frölunda åter i topp i en haltande SHL-tabell.

– Vi är bra i andra perioden, men vi pendlar för mycket i vårt offensiva spel i både första och tredje perioden där vårt passningsspel inte är som det brukar vara. Defensivt är jag nöjd med killarna, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg i C More.

Lovordas av NHL-klubben

En annan talang i Frölunda som gör det bra är backen Mattias Norlinder. Men hur länge den Montrealdraftade 20-åringen blir kvar i SHL är oklart.

I ett videoklipp publicerat av Montreal hyllas Norlinder av den tidigare NHL-spelaren Rob Ramage, som nu är klubbens chef över spelarutveckling.

– Jag pratade med honom i går. Han är ödmjuk och tillbakadragen, men det finns ett självförtroende hos honom som visar sig när han är på isen. Jag är väldigt förväntansfull och spänd på den här killen. Jag hoppas att vi får se honom här förr eller senare, säger 61-åringen som har spelat över 1 000 NHL-matcher.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!