Trots mardrömsåret – Modo gör miljonvinst

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
HOCKEY

Trots degradering till hockeyallsvenskan:

Modo redovisar en vinst på 4,4 miljoner kronor.

– Det ska vi vara stolta över, säger klubbens vd, Johan Widebro, till Modo Channel.

Modo har ett mardrömsår bakom sig.

Klubben degraderades från SHL följt av ett jobbigt hockeyallsvenskt år som slutade med en tolfteplats i tabellen och missat playoff.

Men trots nederlagen redovisar Modo en miljonvinst.

På måndag kommer klubben att presentera årsboksbeslutet för 2017, men redan nu levererar klubben beskedet att de går med 4,4 miljoner kronor i vinst.

– Vi har gjort en oerhört snabb omställning från att vara en av SHL:s största organisationer till att bli en slimmad organisation, säger vd:n Johan Widebro till Modo Channel, klubbens egen webb-tv-kanal.

”Nu har vi inga extrapengar”

Anledningen bakom miljonvinsten handlar dels om pengarna, den så kallade ”fallskärmen” de fick från SHL i samband med degraderingen.

– Vi fick ett avgångsvederlag, eller en krockkudde från SHL som motsvarar sex miljoner. Sedan fick vi ett stort utbildningsunderlag, eftersom många spelare lämnade oss för andra SHL-klubbar. Så vi hade 14 miljoner i extra ordinära intäkter den här säsongen, säger Widebro och menar att kommande säsong blir en betydligt hårdare prövning.

– Vi kommer stå självständig och stark i nästa års budget. Vi budgeterar inte med fortsättningsspel, och det blir en budget som kommer kräva mycket av vår organisation, för nu har vi inga extrapengar, konstaterar han.

ARTIKELN HANDLAR OM