Brynäs bekräftar: Sjödin fortsätter säsongen ut i Brynäs

avEmelie Fredriksson, Hans Abrahamsson, Jacob Larsson

HOCKEY

GÄVLE/STOCKHOLM. Roger Melin fick sparken från Brynäs efter bara åtta matcher och sedan dess har Gävle-laget sökt en ny huvudtränare.

Nu bekräftar klubben att Tommy Sjödin fortsätter som huvudtränare.

– Det känns bra och väldigt inspirerande. Jag fick frågan i måndags och tvekade aldrig, säger han till Sportbladet.

Foto: Mats Östrand/TT
Tommy Sjödin

Redan efter lördagssegern mot Mora kunde Sportbladet berätta att Gävle-klubben öppnade upp för att Tommy Sjödin, som tog över som nödlösning efter Roger Melin, kunde få fortsatt förtroende som huvudtränare för fjolårsfinalisterna.

Och nu är det klart att så blir fallet.

”Otroligt motiverad”

– Att bli huvudtränare är något jag har strävat efter och att få bli det i Brynäs gör det givetvis extra speciellt. Det var två lärorika år med ”Bulan” (Thomas Berglund) och jag känner mig redo, säger han till Sportbladet.

Sportchefen, Stefan Bengtzén, är nöjd med att 52-åringen fortsätter som huvudtränare.

– Det känns helt rätt att göra detta val då Tommy Sjödin absolut har de egenskaper som krävs för att fungera som huvudtränare i SHL, säger han till hemsidan.

Janne Larsson kvar som assisterande coach

Brynäs har gått tungt i SHL i år och ligger på elfte plats. Roger Melin fick sparken efter en tid med dåliga resultat. Då tog Tommy Sjödin och Janne Larsson över och tränarparet har tagit Brynäs till CHL-kvartsfinal under tiden som ansvariga.

Även Janne Larsson blir kvar som assisterande tränare.

Sjödin kom till Brynäs som assisterande tränare 2015 efter att ha varit huvudtränare och manager för division två-kubben Valbo i fyra säsonger.

Experterna tippar: Så slutar SHL 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM