Axelsson matchhjälte och ny skytteligaledare

HOCKEY

KARLSTAD. Två mål räckte till tre poäng.
Och det gjorde också att dubbla målskytten Dick Axelsson tog klivet upp i toppen av skytteligan.
– Den ligan har jag aldrig toppat förut, flinar matchhjälten.

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Färjestad hade problem med att förvalta sina lägen mot Brynäs samtidigt som gästerna hade stora problem med att ens få till ett etablerat anfallsspel. Det var en smått grinig match som Färjestad till slut vann med 2-1.

Skillnaden mellan lagen stavades Dick Axelsson. På egen hand fixade han tre poäng genom att göra båda målen. Den andra kassen var snudd på ett klassmål. Direkt från utvisningsbåset tog han emot en puck, efter klapp klapp-spel med Rasmus Asplund, och till slut satt 2-1 distinkt i nätmaskorna. 

– Karma. Det var en lite tråkig utvisning jag åkte på då han (Brynässpelare) höll min klubba. Men det fick de tillbaka. Både Rasmus och jag vill assistera så det blev lite klapp klapp. Men sedan var det vara att stänka in den, säger Axelsson.

Och nu toppar du skytteligan med nio gjorda mål.

– Ja, det är alltid kul. Det har jag aldrig gjort tidigare. Jag är ingen van målskytt på det sättet då jag passar oftare. Det är kul för självförtroendet. Men jag leder hellre assistligan men det kommer, säger han med ett skratt.

C More-experten Sanny Lindström är överraskad över FBK-stjärnans succé:

– Axelsson är långt mycket bättre än jag trodde han skulle vara, säger han.

Noterbart är att lagkaptenen Alexander Johansson var tillbaka i spel efter sin skada (och noterades för en poäng) och att Per Åslund gjorde sin 500:e match i FBK-tröjan.

Så många SM-guld har SHL-lagen 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM