Klart: ”Masken” lämnar Rögle efter säsongen

avHans Abrahamsson, Lo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN
Carlsson.

Anders ”Masken” Carlsson slutar som sportchef i Rögle BK efter innevarande säsong.

Det meddelar klubben på sin hemsida.

– Jobbet tär på krafterna och jag får ingen energipåfyllning, säger Carlsson till Sportbladet.

Anders Carlsson har varit sportchef för Rögle BK sedan 2013 och var under sina knappa fyra och ett halvt år bland annat med och förde upp klubben till SHL.

Förutsättningarna inför denna säsong var att Carlssons kontrakt skulle löpa ut efter säsongen, men med en option på ytterligare ett år.

Den klausulen väljer Rögle nu att inte aktivera.

”Vill påbörja arbetet med en ersättare”

Anledningen till att klubben går ut med detta beslut redan nu är enligt klubbens ordförande Håkan Eriksson för att underlätta sökandet efter ersättare.

– Eftersom ”Masken” inte kommer att vara kvar hos oss nästa säsong så vill vi kunna påbörja arbetet med att hitta en ersättare så fort som möjligt för att inte tappa fart och tid med det sportsliga arbetet inför kommande säsong, säger Eriksson till klubbens hemsida.

”Var läge för en ny kraft”

Enligt Carlsson själv är detta beslut ömsesidigt.

– Efter snart fem år i Rögle så känner jag att det är läge för någon ny kraft att ta över och föra klubben vidare. Jag är övertygad om att Rögle BK har en ljus framtid, det finns alla förutsättningar vad gäller den egna verksamheten, stödet från det lokala näringslivet och inte minst supportrarna, säger Carlsson till hemsidan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM