Kvartsfinalklart i VM efter drama

Foto: TT
HOCKEY

Efter ett drama med domarmissar och straffrysare är Tyskland vidare till slutspel på hemmaplan.

Därmed är det kvartsfinalklart i VM.

Kanada-Tyskland.

Ryssland-Tjeckien

USA-Finland

Schweiz-Sverige

Där har ni kvartsfinalerna i 2017 års hockey-VM.

Men vägen dit var ordentligt dramatiskt. I synnerhet när det gällde den direkt avgörande matchen mellan Tyskland och Lettland om vem som skulle ställas mot Kanada.

Tyskland gick fram till 2–0 på bara 27 sekunder i mitten av andra perioden. Bland annat genom ett regelvidrigt förarbete till 1–0. Christian Erhoff sköt en puck som var en dryg decimeter utanför zon men domarna missade offsiden och godkände David Wolfs styrning till öppningsmålet. 

– Ojojoj... Det är så tydligt. Den måste man se, säger Niklas Wikegård i C More. 

Foto: CMORE
Christian Erhoff sköt en puck som var en dryg decimeter utanför zon men domarna missade offsiden och godkände David Wolfs styrning till 1–0-målet.

Röglespelaren räddade Tyskland

Men letterna reste sig, hämtade ikapp och satte 3–2 med 3,52 kvar. Men det var inte slut med drama i Köln där. Arturs Kulda täckte ett tyskt skott och blev liggande på pucken och domarna dömde en utvisning för delaying the game – till det lettiska båsets stora förtret. 

Powerplayspelet ledde till en kvittering. Efter en mäktig forcering kunde Rögle-bekante Felix Schütz sätta 3–3 med bara 33 sekunder kvar av ordinarie matchtid. 

Förlängningen blev mållös och kvartsfinalkampen avgjordes med en nervpirrande avgörande straffläggning. Där stod nytillkomne NHL-målvakten Philipp Grubauer pall och räddade alla tre straffarna innan Kölnfödde Fredrik Tiffels avgjorde på tredje och sista straffen. 

I den andra gruppen slutade Kanada-Finland med en 5–2-seger för Kanada.

ARTIKELN HANDLAR OM