SHL-slutspelet 2017

Brynäs tar avstånd: ”Har kontaktat HV”

Av: 

Andreas Käck

HOCKEY

Efter SM-guldet berättade HV71:s målvakt Linus Söderström för Expressen att han blivit kallad ”särbarn” av Brynässpelare.

Nu tar Brynäs avstånd.

”Vi gå till botten med detta”, skriver man på twitter.

HV71 tog hem sitt femte SM-guld efter en rysare i den sjunde avgörande finalmatchen mot Brynäs.

Målvakten Linus Söderström, 20, var lyrisk efter succén men också irriterad på att vissa av Brynässpelarna fällt dräpande kommentarer mot honom under matcherna.

– Det är så skönt att göra det mot Brynäs som har spelare som åker runt och kallar en för ”särbarn” och trakasserar en och sånt, sa han till Expressen.

”Arbetar internt”

Nu går Brynäs ut och tar avstånd.

”Vi tar avstånd från kränkningar. Med hög prioritet arbetar vi internt, har kontakt med HV71 och tillsammans ska vi gå till botten med detta”, skriver man på twitter.

”Varit väldigt mobbad”

Linus Söderström diagnosticerades med asperger och adhd som sjuåring.

– Jag har varit väldigt mobbad av vissa lagkamrater. Man mår verkligen uruselt och jag kände att det finns folk där ute som inte har någon tro på sig själv ”det här går inte”. Jag har också varit där det är väldigt mörkt, men jag hade min familj som hjälpte mig att hitta glädjen i att spela ishockey. Jag hoppas att andra personer där ute, unga som har det jobbigt, kan känna att de kan köra på. Man får aldrig sluta tro på sig själv, sa Linus Söderström i en intervju med C More tidigare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Vinner SM-guld – efter superrysare

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL-slutspelet 2017

Linus Söderström

HV71

Brynäs IF

SHL Svenska hockeyligan