Officiellt: Viktor Fasth klar för Växjö

Viktor Fasth.
Viktor Fasth.

Växjö Lakers förstärker på målvaktsfronten.

Precis som Sportbladet tidigare rapporterat är Viktor Fasth, 34, nu officiellt klar för klubben.

– Jag tycker det ska bli riktigt roligt att komma tillbaka igen, säger spelaren till Växjös hemsida.

Etta i serien, men ut redan i kvartsfinalen i slutspelet.

Nu förstärker Växjö Lakers inför kommande säsong. Sportbladet skrev i mitten av april att målvakten Viktor Fasth hade skrivit på ett treårskontrakt med SHL-klubben.

Nu har nyheten bekräftats på Växjös hemsida.

– Jag tycker det ska bli riktigt roligt att komma tillbaka igen. Växjö har något riktigt bra som organisation och som lag, så det ska bli riktigt spännande att få vara en del av, säger målvakten.

Fasth spelade i Växjö mellan 2007 och 2010 i hockeyallsvenskan och har de två senaste säsongerna representerat CSKA Moskva i KHL.

Nu blir det alltså comeback i Smålandslaget.

Ericsson lämnar

Något som innebär att en annan burväktare får flytta på sig. Joacim Eriksson, som spelade 30 serieomgångar och fem slutspelsmatcher, har med klubben nu kommit överens om att inte fullfölja sitt kontrakt.

Enligt hockeybloggaren MrMadhawk blir Erikssons nästa klubbadress Djurgården – en övergång som troligtvis blir officiell i morgon, tisdag, då Stockholmsklubben har kallat till presskonferens.

I Växjö bildar Fasth bildar målvaktspar med Viktor Andrén.

– Vi känner att med Viktor och Viktor har vi en mycket tilltalande målvaktssituation på såväl kort som lång sikt, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Viktor Fast är en av tre målvakter som ingår i den preliminära spelartrupp som ska representera Tre Kronor i hockey-VM i Tyskland och Frankrike. Turneringen blir 34-åringens tredje världsmästerskap.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!