Kan avgöra efter mäktig vändning

HOCKEY

NEW YORK. Ankorna från Anaheim är skoningslösa i årets Stanley Cup-slutspel.

De låg under med 4-1 i slutet av andra perioden i första bortatmötet med Calgary i natt, men kom tillbaka, vann till slut med 5-4 på övertid och har nu ett närmast ointagligt 3-0-övertag i serien.

– Vi ska försöka sätta spiken i kistan i övermorgon. Det vore verkligen skönt att att avsluta när vi har chansen, säger Rickard Rakell till Sportbladet.

Nattens övriga tre Stanley Cup-matcher gick till övertid, så givetvis också den avslutande mellan Calgary Flames och Anaheim Ducks.

Det var det dock ingen som kunde föreställa sig i slutet av andra perioden, för då hade Calgary ledningen med 4-1.

– Det kändes mörkt då, ja, säger Rickard Rakell på telefon från gästernas spelarhotell i Alberta-metropolen.

– Ingenting funkade första två perioderna. Vi fick inga studsar med oss alls. De hade till exempel sex raka powerplay och vi fick inget på hela matchen.

”Allt gick in”

Men i mittaktens slutminut lyckades ändå Shea Theodore reducera, på assist från just Rakell. Vad som sedan hände med hemmalaget är oklart, men Ducks tog över helt och innan slutsignalen var de ikapp.

Övertiden hade därefter inte pågå mer än en och en halv minut förrän Corey Perry avgjorde  –  även han assisterad av ”Rocket Ricky”.

– Plötsligt fick vi med oss alla studsar istället. Allt gick in, kändes det som. Jag vet inte, kanske blev de lite nervösa när vi började trycka på, säger den  23-årige stockholmaren.

Kan avsluta på torsdag

Så verkade det bestämt.

Nu har Anaheim alltså 3-0-övertag i serien – och får Rakell som han vill är den över natten till torsdag. 

– Vi ska försöka sätta spiken i kistan i övermorgon. Det vore verkligen skönt att att avsluta när vi har chansen, säger han.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller upp till 48 timmar efteråt på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM