Ordbråket i natt: ”Löjligaste jag hört”

HOCKEY

TAMPA. Edmonton förlorade i natt ett vilda västern-drama borta mot stekheta Philadelphia med en och en halv minut kvar.

Efteråt är Connor McDavid besviken – på motståndaren som skadade honom förra säsongen.

– Brandon Manning sa några av de mest löjliga saker jag hört på en is, menar den unga superstjärnan efter 6-5-förlusten.

Ja, det svängde som i en gammal disco-dänga i Wells Fargo Center i Philadelphia i natt.

Först tog Oilers ledningen med 2-0, sedan vände Flyers till 3-2 och därefter var det gästernas tur att vända och gå upp i ledning med 5-3 – sedan bland andra Oscar Klefbom stänkt in sitt fjärde mål för säsongen.

Men hemmalaget kom tillbaka igen.

”Mest taskiga jag hört”

Jakub Voracek reducerade till 5-4, Claude Giroux kvitterade och när en och en halv minut återstod säkrade Sverige-bekante österrikaren Michael Raffl Philadelphias sjunde raka seger.

Tungt för Edmonton, förstås.

Men Connor McDavid – som med ett mål och en assist utökade ledningen i poängligan – är efteråt mest besviken över ett gruff med Brandon Manning, Flyers-backen som var inblandad i situationen när den unga superstjärnan förra året bröt nyckelbenet.

– Han sa några av de mest löjliga saker jag hört på en is, klagar McDavid.

– Jag gjorde allt jag kunde för att försvara honom inför media förra året och verkligen underströk att han inte skadade mig avsiktligt. Men efter vad han sa ikväll står det klart att det inte var sant. Nu vet vi vad han går för, han har ingen klass.

”Säger något om hans fokus”

Manning protesterar vilt mot beskrivningen.

– Hundra procent fel. Alla som känner mig vet att jag aldrig skulle skada någon medvetet, säger han.

– Att han säger att jag saknar klass...det är han som kommer ut inför andra perioden och skriker åt vår bänk i en minut att jag ska komma ut på isen. Och när han gjort sitt mål börjar han tjafsa med mig. Det säger något om var han har sitt fokus.

Flyers och Oilers möts igen i mitten av februari.

Det ser ut att kunna bli en intressant match...

Foto: TT
ARTIKELN HANDLAR OM