Vegas krossade Arizona i hemmapremiären

Publicerad 2017-10-11

LAS VEGAS. Det blev jackpot direkt för Vegas Golden Knights i den historiska hemmapremiären i T-Mobile Arena på Strippen i natt.

De rivstartade ursinnigt mot ett tafatt Arizona, hade 4-0-ledning efter en halv period (!) och vann till slut med 5-2.

Och Oscar Lindberg passade samtidigt på att skriva historia med det första blågula målet för det nya NHL-laget.

– Det känns väldigt bra att vi kunde vinna för fansen efter det som hände här i stan förra helgen, säger den Skellefteå-bördige målskytten till Sportbladet.

Det såg ut som att Vegas Golden Knights fick en enorm ”boost” av den känsloladdade ceremoni som föregick premiären i T-Mobile Arena på Strippen – inklusive 58 tysta sekunder för att hedra var och ett av offren för förra helgens fasansfulla massaker och en lagpresentation utförd med hjälp av poliser, sjukvårdare, brandmän och andra som hjälpte offren utanför Mandalay efter attacken.

För de startade med en sjundundrande urladdning och hade alltså ledningen med 4-0 efter drygt tio minuter – till premiärpublikens vilda förtjusning.

–  Ja, som väntat var det känslosamt, men jag tycker vi ändå klarade av att fokusera på matchen och kunde ta med oss en skön, positiv känsla där i början, säger Oscar Lindberg när vi träffar honom i ett upprymt omklädningsrum efter slutsignalen, 

– Det känns väldigt bra att vi kunde vinna för fansen efter det som hänt här.

Lindberg hyllas av coachen

Förste målskytt: Förre Detroit-spelaren Tomas Nosek, 2.31. Under de sju minuter som följde sedan ökade Vegas-sonen Deryk Engelland på till 2-0 och särskilde skyttekungen James Neal, snart mer populär än trollkarlarna  Penn & Teller, i sin nya hemstad, till både 3-0 och 4-0.

Därefter lugnade matchen  – i princip redan avgjord – ner sig en smula. I princip hände inget förrän Oscar Lindberg 17.22 in i mittperioden prickade in 5-1 – och därmed blev förste svenske målskytten för Vegas.

– Ja, det var ju kul. Alltid skönt att trycka dit en, särskilt när det är första målet för säsongen man får undanstökat, ler han.

– Det var ganska öppet där bak, så jag behövde i princip bara trycka in pucken.

Coachen Gerard Gallant ler han också.

– Oscar är en hederlig hockeyspelare och begåvad tvåvägsforward som alltid jobbar hårt, jag är väldigt glad att han fick en belöning inför vår fantastiska publik, säger han.

”Bara gnuggar på”

Golden Knights jungfrusäsong har överhuvudtaget varit frapperande lyckad. Faktum är att de efter tre matcher fortfarande inte vet hur det känns att förlora i NHL – och just nu leder de Pacific Division. 

– Allting är fortfarande väldigt nytt för oss allihop, vi jobbar alltjämt på att komma in i systemet och allt det där, så vi tänker inte för långt fram. Vi liksom bara gnuggar på. Jag tror det hjälpt, den inställningen, fortsätter Oscar.

– Det är ju lite speciellt när alla är nya, det finns liksom ingen stomme sedan tidigare. Alla har fått början om från start och lärt känna varann och tränarstab och så, men vi har snabbt fått ihop en väldigt bra grupp här..

Coyotes, som nu åkt på tre raka förluster, svarade för en blek insats i den första NHL-matchen på Strippen genom tiderna, men Niklas Hjalmarsson kunde åtminstone glädja sig åt sin första assist för nya laget.

Bildspel: Här hedras offren för skjutningen

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Resultatservice