Uppgifter: Loui Eriksson vill fortsätta karriären i Sverige

Efter 16 NHL-säsonger och vid 37 års ålder vill Loui Eriksson fortsätta karriären i Sverige.

”Han vill fortsätta att spela och det blir med största sannolikhet i Sverige”, skriver etablerade NHL-journalisten Craig Morgan.

Joel Lundqvist har lobbat för att få honom till Frölunda, men sportchefen Fredrik Sjöström sa nej.

Följ ämnen i artikeln

Loui Eriksson klar för Frölunda – klubben bekräftar

Loui Eriksson fyllde 37 år för en vecka sedan och har spelat 1094 NHL-matcher.

Enligt amerikanske journalisten Craig Morgan som har extra bra koll på Arizona Coyotes där han spelade senast, så ser det nu ut att bli återkomst till Sverige.

”Han vill fortsätta att spela säsongen 2022/2023. Det kommer troligen att bli i Sverige, men han kollar också på möjligheter i den schweiziska ligan”, skriver Craig Morgan på twitter.

Accepterar låg lön

Göteborgs-Posten har uppgett att Loui Eriksson ska flytta hem till Långedrag, han har velat spela Frölunda igen och har kunnat tänka sig en blygsam lön.

– Vi har satt truppen gällande forwards för nu. Det är den vi går in i säsongen med. Vi kommer inte att addera något. Vi hade bara en plats, vi gick på vad vi behövde. Sedan får folk tycka vad de tycker. Om vi haft fler platser öppna, så … men vi vill ge Liam Dower Nilsson och Joel Ratkovic Berndtsson en verklig chans, säger sportchefen Fredrik Sjöström till rakapuckar.com.

Loui Eriksson, till höger, uppges vilja fortsätta sin karriär i Sverige.
Loui Eriksson, till höger, uppges vilja fortsätta sin karriär i Sverige.

”Undrat och frågat”

Den sista forwardsplatsen utifrån gick i stället till 28-årige högerskjutande amerikanen Anthony Greco från Queens i New York.

Kaptenen Joel Lundqvist hade inför förra säsongen mycket att säga till om när Ryan Lasch hämtades tillbaka till Göteborgsklubben.

– Det är klart, Loui Eriksson är en god vän till mig. Det är klart att jag har undrat och ställt frågan, men det är Fredrik Sjöströms och ledningens beslut att ta hur laget formas. Det är klart att jag har lobbat för det, säger Joel Lundqvist till GP.

VM-guld med Tre Kronor

Innan Loui Eriksson försökte slå sig in i Dallas Stars säsongen 2005/2006 så spelade han två säsonger i det som då hette i Västra Frölunda i det som då var elitserien.

Det blev ett SM-guld 2005, med Tre Kronor har han också ett VM-guld från Globen 2013 och ett OS-silver från Sotji 2014.

I NHL har det blivit spel i Dallas Stars, Boston Bruins, Vancouver Canucks och Arizona Coyotes.

Nu kan den rutinerade NHL-svensken hamna i en SHL-konkurrent till Frölunda.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!