Florida starkast i tidiga seriefinal

Tog död på Carolina Hurricanes långa segersvit

NEW YORK. Pantrarna från södra Florida är herrar på täppan i NHL.

De klippte av Carolina Hurricanes långa segersvit i nattens tidiga seriefinal och är nu ensamma om att inte ha förlorat en enda match under ordinarie speltid.

– Urladdningen i första perioden avgjorde. Den var ett verkligt styrkebesked, säger målskytten Patric Hörnqvist till Sportbladet efter 5-2-segern.

Carolina Hurricanes hade nio raka segrar, av nio möjliga, innan resan ner till solen – och även Florida Panthers var obesegrade under ordinarie speltid.

Så det fanns definitivt skäl att beskriva holmgången i FLA Live i Sunrise i natt som ”Årets match”.

Den var dock över snabbt. Pantrarna kom ut med ånga rykande ur öronen och skaffade sig rungande 4-0-ledning redan i första perioden.

– Ja, vår start var fantastisk. Vi fick till en riktig urladdning och avgjorde ju i praktiken  redan då, säger Patric Hörnqvist när vi talar med honom efter slutsignalen.

– I andra kom vi kanske av oss litegrann, men i tredje såg det väldigt stabilt ut igen, vi gav dem inte mycket då. Framförallt är vi dock nöjda med just inledningen. Den var ett verkligt styrkebesked.

Bara att tacka och ta emot

Ja, ingen annan har varit i närheten av ett likadant resultat mot Hurricanes.

– Ah, det jag vet inte. De är väldigt bra, inget snack om det. De har alla verktyg man ska. Men det har vi också.

Du bidrog själv till ”blitzen” med ditt första mål för säsongen – i ett powerplay med fyra och en halv minut kvar av öppningsperioden. Hur kändes det?

– Det har dröjt ett tag, så det var såklart skönt. Men det var bara att tacka och ta emot, mina medspelare stod ju för helt grymt förarbete i det läget.

Turbulensen senaste tiden, som kulminerade med att coachen Joel Qunneville tvingades avgå, tycks inte ha stört ert nämnvärt?

– Nej, det har vi lämnat bakom oss. Vi fokuserar på det vi ska göra och det är att försöka vinna hockeymatcher.

Jesper Fast prickade in ännu ett mål för Hurricanes och är med sammanlagt fem fullträffar något otippat delad tvåa i svenska målligan.

Spencer Knight (målvakt) och Anthony Duclair firar segern mot Hurricanes.
Spencer Knight (målvakt) och Anthony Duclair firar segern mot Hurricanes.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!