Tre Kronor

AVSLÖJAR: Första namnen klara för OS

Av: 

Tomas Ros

HOCKEY

OS i Peking närmar sig.

Och redan nu har Tre Kronor tagit ut sina tre första spelare:

Victor Hedman, Mika Zibanejad och Gabriel Landeskog.

För första gången sedan World Cup i Toronto 2016 genomförs i vinter ett hockeymästerskap med de bästa hockeyspelarna i världen.

När pucken släpps i Peking i februari 2022 kommer Tre Kronor ha tillgång till samtliga svenska stjärnor i NHL och det kommer bli ett häftigt lag med många namnkunniga spelare.

Redan under september har OS-nationerna tagit ut tre spelare som en grund i den preliminära truppen. Den slutgiltiga truppen tas ut i januari.

Vill marknadsföra mästerskapet

Kanada har berättat att Sidney Crosby, Connor McDavid och Alex Pietrangelo är uttagna i OS-truppen, enligt NHL.com.

Det här är för att arrangören ska kunna marknadsföra mästerskapet och för att driva upp intresset inför OS.

Tre Kronor och ledningen med förbundskapten Johan Garpenlöv i spetsen har också tagit ut tre spelare till en första preliminär trupp.

Då tas truppen ut

– Det är Victor Hedman, Mika Zibanejad och Gabriel Landeskog, säger förbundskapten Johan Garpenlöv som kommenterar de tre uttagna så här:

Victor Hedman

– Han är en av världens bästa backar. De två senaste säsongerna har han vunnit Stanley Cup och bevisar gång på gång att han är en ledare.

Gabriel Landeskog

– ”Gabbe” är kapten i Colorado, ett av ligans bästa lag och han kan driva gruppen både på isen och vid sidan om. Han har en hög lägstanivå. Bidrar alltid.

Mika Zibanejad

– Han har exploderat i sin utveckling och är i dag en av NHL:s bästa forwards. Står för en offensiv spets och kan även assistera till mål. Kan användas i alla spelformer. En komplett spelare.

Den 15 oktober ska en så kallad ”long-list” med spelarnamn skickas in till SOK (Svenska olympiska kommittén). I slutet av januari ska den slutgiltiga truppen tas ut.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Mika Zibanejad.
Publisert:

LÄS VIDARE

Mika Zibanejad får jättekontrakt i NHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tre Kronor

NHL

Victor Hedman

Mika Zibanejad