AVSLÖJAR: Första namnen klara för OS

OS i Peking närmar sig.

Och redan nu har Tre Kronor tagit ut sina tre första spelare:

Victor Hedman, Mika Zibanejad och Gabriel Landeskog.

För första gången sedan World Cup i Toronto 2016 genomförs i vinter ett hockeymästerskap med de bästa hockeyspelarna i världen.

När pucken släpps i Peking i februari 2022 kommer Tre Kronor ha tillgång till samtliga svenska stjärnor i NHL och det kommer bli ett häftigt lag med många namnkunniga spelare.

Redan under september har OS-nationerna tagit ut tre spelare som en grund i den preliminära truppen. Den slutgiltiga truppen tas ut i januari.

Vill marknadsföra mästerskapet

Kanada har berättat att Sidney Crosby, Connor McDavid och Alex Pietrangelo är uttagna i OS-truppen, enligt NHL.com.

Det här är för att arrangören ska kunna marknadsföra mästerskapet och för att driva upp intresset inför OS.

Tre Kronor och ledningen med förbundskapten Johan Garpenlöv i spetsen har också tagit ut tre spelare till en första preliminär trupp.

Då tas truppen ut

– Det är Victor Hedman, Mika Zibanejad och Gabriel Landeskog, säger förbundskapten Johan Garpenlöv som kommenterar de tre uttagna så här:

Victor Hedman

– Han är en av världens bästa backar. De två senaste säsongerna har han vunnit Stanley Cup och bevisar gång på gång att han är en ledare.

Gabriel Landeskog

– ”Gabbe” är kapten i Colorado, ett av ligans bästa lag och han kan driva gruppen både på isen och vid sidan om. Han har en hög lägstanivå. Bidrar alltid.

Mika Zibanejad

– Han har exploderat i sin utveckling och är i dag en av NHL:s bästa forwards. Står för en offensiv spets och kan även assistera till mål. Kan användas i alla spelformer. En komplett spelare.

Den 15 oktober ska en så kallad ”long-list” med spelarnamn skickas in till SOK (Svenska olympiska kommittén). I slutet av januari ska den slutgiltiga truppen tas ut.

Mika Zibanejad.
Mika Zibanejad.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!