NHL

”Mest glad över att vi äntligen hade fans i hallen”

Toronto vann första försäsongsbataljen

Av: 

Per Bjurman

Äntligen fans på läktaren igen.
Äntligen fans på läktaren igen.

HOCKEY

ST. LOUIS. ”Revansch˝ går det förstås inte att tala om.

Men Toronto lyckades i alla fall vinna när de i nattens första försäsongsbatalj stötte på Montreal för första gången sedan kollapsen i slutspelet i somras.

– Jag är dock mest glad över att vi äntligen hade fans i hallen igen, säger Leafs-coachen Sheldon Keefe efter 4-1-segern.

I NHL går det undan.

Det är bara några dagar sedan de 32 lagen i ligan startade sina träningscamper, men redan i natt avgjordes de första träningsmatcherna – och i Kanada började det med lördagskvällsklassiker direkt.

Toronto tog emot Montreal hemma i Scotiabank Arena i och fick med en 4-1-seger ett litet plåster på såren efter sommarens playoff-flopp, när de tappade 3-1-ledning i förstarundan mot värsta rivalen och blev utslagna.

William Nylander stod för två assist och Rasmus Sandin för en – och nyförvärven Michael Bunting och Kurtis Gabriel prickade in varsitt mål.

Coachen Sheldon Keefe var dock mest uppspelt över att för första gången på arton månader se 10 000 fans i Scotiabank Arena.

– Vi har vant oss vid att spela inför tomma läktare här i Kanada men nu märker man hur mycket man saknat publik. I första perioden tittade jag mer på fansen än på isen, säger han med ett brett leende.

I nattens andra match vann St. Louis över Minnesota med 6-2 och James Neal visade hur man gör när man får ett provkontrakt.

Den gamle prickskytten fullbordade ett hattrick inför hemmafansen.

– Ja, han vet hur man gör mål och han jobbade hårt och ville göra skillnad ikväll, säger coachen Craig Berube.

Det kan man läsa som att Neal nog spelat sig till en Blues-tröja redan nu.
Ende svensken på isen var Minnesotas Victor Rask.

Kommande kväll och natt spelas ytterligare nio träningsmatcher i Nordamerika. Bland annat begår Seattle Kraken sin urpremiär - mot Vancouver i Spokane.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Michael Bunting jublar efter sitt mål i natt.
Publisert:

LÄS VIDARE

Henrik Lundqvists krav på NY Rangers inför hyllningen

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Seattle Kraken

Rasmus Sandin

Toronto Maple Leafs

William Nylander