Luleå-talangens tårar efter uttåget

LULEÅ/STOCKHOLM. Luleå är utslaget ur SHL-slutspelet.

Backtalangen Nils Lundkvist kan ha gjort sin sista match (på länge) i Luleåtröjan och kunde inte hålla tillbaka tårarna efteråt.

– Det kommer ta en lång tid att smälta det här. Om man någonsin kommer göra det, säger han.

20-åringen tvingades ta flera pauser för att hålla tillbaka tårarna under intervjun i C More efter 1–3-förlusten i den sjunde och avgörande kvartsfinalen mot Skellefteå. Rösten brast flera gånger för Lundkvist när han pratade om säsongen.

– Jättetråkigt förstås. Bittert att förlora. Man får gratulera Skellefteå till segern. De vann kanske välförtjänt till slut, säger Nils Lundkvist när han möter media efteråt.

”Blir extra ledsen”

Du var i tårar efteråt, hur tufft var det att säsongen tog slut på ett sådant här sätt?

– Det är tråkigt att det blir som det blir. Man blir kanske extra ledsen just när det har hänt och det är en extra tomhet. Många tankar som flödar genom hjärnan.

Hur lång tid kommer det ta att smälta det här?

– Det kommer ta lång tid. Om man någonsin kommer smälta det. Tråkigt att det blir som det blir, men det var en tajt serie och vi har verkligen bjudit upp. Det känns som att många räknade bort oss redan innan och vi har gjort det bra. Men tyvärr känns det som att vi ändå inte kan få riktigt godkänt med tanke på hur det slutade.

”Har haft några fantastiska år”

Lundkvist, som draftades av New York Rangers i förstarundan 2018, har ett utgående kontrakt med Luleå.

Inför den här säsongen valde han att göra ännu ett år i SHL och han fick nyligen motta Salming Trophy. Den årliga utmärkelsen till SHL:s bästa svenskfödda back i grundserien.

– Vi får se vad som händer. Jag har som sagt inget kontrakt någonstans och är draftad av Rangers. Jag har haft några fantastiska år här tillsammans med ett gäng fantastiska lagkamrater. Vad som händer i framtiden, det får vi se.

Nils Lundqvist.
Nils Lundqvist.
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!