En av de utsläppta: ”Lite konstigt är det”

Leksands Emil Heineman en av få som nu får träna med JVM-laget.
Leksands Emil Heineman en av få som nu får träna med JVM-laget.

JVM är bara en vecka bort.

Och medan resten av laget fortsatt är isolerat på hotellet har nu sju spelare fått gå på is.

– Det var bättre än att ingen fick i alla fall. Väldigt efterlängtat, säger Emil Heineman.

Det svenska JVM-laget har haft en turbulent uppladdning inför mästerskapet på grund av flera covid 19-fall och sedan lagets ankomst till Edmonton, Kanada, för en vecka sedan har alla spelare suttit fast i karantän i sina rum.

Alla utom sju.

Under fredagen fick Arvid Costmar, Emil Heineman, Zion Nybeck, Calle Clang, Oskar Olausson, Theodore Niederbach och Oscar Bjerselius lämna isoleringen. Även lagläkaren och nu också vikarierande coachen Ryan Allenby samt en videocoach fick haka på till arenan.

En isträning under fredagen och en på lördagen har de hunnit med hittills.

”Vi ska dra upp tempot”

– Det var lite enklare grejer igår, mer känna på grejerna. Idag lite högre fart och vanliga övningar. Vi ska försöka komma in i det så fort som möjligt så att vi kan dra upp tempot sen när de andra kommer tillbaka, säger Emil Heineman, 19, till vardags i Leksand.

Hur är det vara sju spelare inför ett JVM? Får man känslan av att ett mästerskap närmar sig?

– Snart så i alla fall. Lite konstigt är det. Men det är bara kul att få känna in den här upplevelsen och få allt runtomkring med omklädningsrum som är topp och den arenan. Det kommer nog lite mer men man känner det ändå.

Tror du att den här speciella uppladdningen kommer att påverka er som lag när mästerskapet drar igång?

– Jag vet inte hur, men absolut. Vi får väl tänka att det är vi mot världen-känslan. Att alla är emot oss. Vi har inte fått något gratis hittills i alla fall. Vi får försöka se det på rätt sätt och bonda på det sättet.

Var orolig efter skada

Samma dag som det stod klart att Heineman var uttagen i Juniorkronorna 3 december åkte han på en tuff tackling av tunga Patrik Berglund i SHL och fick lämna matchen.

Först i slutet på JVM-samlingen i Sundsvall kunde han gå på is. 19-åringen var lite orolig att han inte skulle hinna blir kry nog.

– Ja, lite grann. Men det var mycket diskussioner med läkare både i Leksand och med Ryan här. De var väldigt skönt för mig mentalt att få komma tillbaka och känna att jag kan vara med på riktigt. Det var ganska drygt att bara sitta bredvid.

Nu tycker han att kroppen känns ganska bra.

– Fysen på hotellrummet är ganska tufft och isen tog, det gjorde den.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN