Efter kaos-intervjun – nu svarar Hallam

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Patrik Westberg och Sam Hallam.
Foto: BILDBYRÅN
Patrik Westberg och Sam Hallam.

GÄVLE. Sam Hallam lämnade intervjun med C More efter segern mot Luleå.

Nu ger Växjötränaren ett löfte: 

– Jag garanterar att jag ska stå kvar i alla intervjuer från och med nu. 

Sam Hallam har gjort sig känd för att hålla sig kall och vara analytisk i intervjuer. Men i lördags, när hans Växjö med bara nio forwards, hade slagit Luleå rämnade den fasaden. 

När C Mores kommentator Patrik Westberg efter slutsignalen skulle göra den obligatoriska tränarintervjun blev det en smått absurd historia. 

– Det enda jag kan känna när man summerar det här är att ett gäng filmare med tre femmor kunde slå ett fantastiskt hockeylag, så det är en bra lördag. 

– Ja, jag förstår det. Du, avgörandet där, Sam…, började Westberg.

– Tack, avbröt Hallam innan han drog av sig sitt headset och försvann. 

– Nähä, gick han då… Ja…, det var ju märkligt, sa en överrumplad Westberg.

”Attackerade på dåligt sätt”

Upprinnelsen till Hallams utspel var att Växjö vid ett flertal tillfällen beskyllts av just Luleå för att filma till sig fördelar. Senast då lagen möttes i Luleå.

– Jag tycker vi blev attackerade på ett väldigt dåligt sätt och det var bara mitt sätt att göra en respons på det. För min del har jag sagt vad jag ville ha sagt, säger Hallam, som efter Växjös segermatch mot Brynäs ger sin bild av vad som hände:

– Jag ville mer bara avsluta med de orden jag gjorde och att det inte skulle försvinna bort i något annat. Det jag känner mest, det som blev fel, var att jag lämnad Westberg i en dålig sits och jag ska göra allt jag kan för att gottgöra det.

Har du kontaktat Westberg?

– Ja, vi stämde av lite på sms och jag förklarade att det absolut inte var något mot honom. Han har en förmåga att hamna i min skottlinje, utan att på något sätt vara orsaken till det. Tycker han är en fantastisk kommentator och jag garanterar att jag ska stå kvar i alla intervjuer från och med nu. 

Har du sett intervjun i efterhand?

– Nej.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN