"Jag behöver titta på Modos spelare"

Foto: TT
HOCKEY

Förbundskapten Tomas Montén har tagit ut fyra Modo-spelare till U19-landslaget.

Nu förklarar han uttagningen, som slår hårt mot Modo.

– Timrå och AIK drabbades i november, nu är det bland annat Modo, säger han.

Tomas Montén, förbundskapten för det kommande JVM-laget har nu börjat sin resa till nästa mästerskap om elva månader.

Nu råkar han ut för en stor krock när fyra ordinarie Modo-spelare har tagits ut till landslagsturneringen i Schweiz och därmed missar de två viktiga matcher för Modo.

Jakob Stenqvist, Tim Wahlgren, Oskar Stål Lyrenäs och Jesper Sellgren är de berörda spelarna.

Andreas Johansson, tränare för Modo, är arg på situationen och delar ut verbala smällar på både Ishockeyförbundet som Hockeyallsvenskan som liga.

”Internationell erfarenhet”

Timrå och AIK blev drabbade i november och denna gång är det Modo, Björklöven och Almtuna. Tråkigt men vi har två veckor under tävlingssäsongen, förutom JVM, där vi har möjlighet att testa spelare och ge dom internationell erfarenhet, säger Montén.

Johansson tycker inte att förbundet, och Montén, tagit ut bästa laget. Och menar att Fredrik Karlström, AIK, och Elias Pettersson, Timrå, är givna i ett sådant lag.

”Förstår Andreas frustration”

– Elias, Karlström, Tim Söderlund och Filip Gustavsson är inte med då jag såg dem i november och på JVM. Behöver titta på övriga nu. Nylander och Moverare är heller inte med då de spelar i Nordamerika, förklarar Montén som har förståelse för Andreas Johanssons frustration.

– Otroligt tråkigt att det krockar, för alla inblandad. Förstår Andreas frustration, hade tyckt/försökt samma om jag vore i hans situation.

ARTIKELN HANDLAR OM

AIK

Timrå