Sportchefen bekräftar: ”Ledin välkommen”

Foto: Johan Håkansson
Ledin har tränat i Luleå trots att han inte har någon klubb.
HOCKEY

Per Ledin letar klubb.

Nu öppnar Modo upp för veteranen.

– Jag skickade ett sms förra veckan och sa att han fortfarande är välkommen till oss, säger Modos sportchef Mikael Sundlöv till Norrbottens-kuriren.

39-årige Ledin är fortfarande inställd på att spela ishockey den här säsongen. I en intervju med Sportbladet berättade han att ambitionen är att fortsätta karriären trots att han ännu inte hittat någon klubb.

– Folk tvivlar ju på en. Men då måste jag bevisa motsatsen, sa Ledin och berättade att han även byggt ett gym hemma för att hålla igång på egen hand.

”Kan bli en win-win”

Förra veckan avslöjade SportExpressen att Björklöven var intresserade av Ledin. Nu bekräftar dessutom Modos sportchef Michael Sundlöv att Örnsköldsviksklubben är intresserade av veteranen.

– Jag läste en artikel om att han tränar och håller på och då tänkte jag att han kan väl komma till oss och träna. Per är en klok man och det känns lite som om att vi kan hjälpa honom och han kan hjälpa oss så det blir lite win-win, säger Sundlöv till Norrbottens-kuriren.

”Löven” dementerar Ledin-rykte

Även Björklövens tränare Joakim Fagervall uttalar sig i tidningen och dementerar att Ledin skulle vara aktuell för Umeå-gänget.

Foto: TT
Fagervall och Särkijärvi har varit aktuella som ny boss för Ledin.

– Vi har fullt i truppen och det finns inga medel. Vi har precis sajnat med en spelare som vi inte har släppt namnet på (Roope Tajala, debuterar mot Timrå på onsdag) och jag gissar att det är därför folk börjar tro att det är Ledin, säger han.

Modo inledde säsongen starkt med fyra raka segrar, men har sedan sjunkit som en sten i tabellen efter fem raka förluster och parkerar för närvarande på nionde plats i hockeyallsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM