Figren krossad av gamla laget

Publicerad:
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYR N

HOCKEY

KUNGSBACKA. Match mot gamla lagkompisarna.
Och storstryk.
– Det låter konstigt att säga det, men det här var betydligt bättre än i vår första match, säger Robin Figren efter 1-8 mot Frölunda.

Han åkte på en tackling av Rasmus Dahlin i det första bytet, och sen bara fortsatte det för Robin Figren och HV71. Hans nya klubb blev utklassade av hans gamla och siffrorna kunde blivit större än 1-8.
Ångrar du bytet av lag nu…?
– Haha, nä. Det känns jättebra i HV71. Men 1-8, det ska man inte torska med i hockey. Det kan man göra i någon annan sport.

Figren lämnade Frölunda i våras efter en säsong där det trots 21 poäng (11+10) aldrig riktigt kändes som att det lossnade för forwarden. I HV71 letar han efter en nytändning.

– Det känns som att jag är på väg mot det som jag letade efter när jag skrev på. Jag kände att jag skulle behöva en nytändning. Det låter jättefel, jag hade mina bästa år i Frölunda och jag mådde som bäst som människa i Göteborg, säger han och fortsätter:

– Jag har dem att tacka för oerhört mycket. Men någonstans behövde jag kanske ett miljöombyte för att hitta någon form av nytändning. Ny stad, nytt lag, ny ledning. Jag gillade sättet som HV71 spelade hockey på i fjol, det har sett ut som att gubbarna har jävligt kul när de spelat, och det är något jag skulle vilja vara en del av.

Saknade spelare

HV71 saknade en del spelare, som Martin Thörnberg, Oscar Sundh, David Ullström och Bill Sweatt. Samt båda målvakterna Linus Söderström och Fredrik Pettersson Wentzel. Jonas Gunnarsson tvingades genomlida en mardröm i sin första match för klubben med åtta insläppta mål. Mattias Tedenby fick in en reducering i den tredje perioden, men då hade Frölunda redan gjort sju mål.

– Det var ju inte det här jag drömde om när jag gick upp i morse. Frölunda är bättre i ganska många lägen, viktigast är kanske att de vinner närkamperna, de är mer på hugget än vad vi är. Sen har de några skickliga spelare som vet hur man sätter dit pucken. Vi har lite att jobba på, säger Figren.

Hur var det att möta de gamla lagkompisarna?
– Alltid kul att se så många kära ansiktet och så många goda vänner. Sen hade man kanske velat knäppa dem lite på näsan, det ska jag inte hymla om.

Fotnot: HV71 förlorade säsongens första match mot Troja/Ljungby efter straffar.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!