Doldis tar över Skellefteå

Andreas Falk.
Andreas Falk.

Skellefteå har varit utan huvudtränare sedan Tommy Samuelsson tackade för sig. 

Och lösningen blev en rejäl överraskning – förre Skellefteåspelaren Andreas Falk, 37, kliver in i tränarstaben.

Det avslöjar HV71 (!) på sin hemsida.

Skellefteås jakt efter en ny tränare har pågått ett tag. Redan under säsongen kontaktade man några alternativ, men fick nej och gick då tillbaka till Tommy Samuelsson med ett kontraktsförslag. 

Men Samuelsson tackade då nej och sedan dess har Skellefteås tränarjakt bytt spår.

Från en ny huvudtränare till att få in en tränare som kompletterar och jobbar tillsammans med Stefan Hedlund och Stefan Klockare. Uppgifter till Sportbladet har berättat att klubben kommer att gå på ett oprövat namn och det blir alltså Andreas Falk som blir den tredje länken med Hedlund och Klockare. Sedan tidigare finns också målvaktstränaren Krister Holm i klubben. 

Nyheten om Falk avslöjades av HV71 som nu på eftermiddagen gick ut med uppgifterna på sin hemsida:

– Andreas har fått erbjudandet att bli en av tre tränare i Skellefteå AIK. Vi har efter en tids dialog med Skellefteå kommit fram till en lösning som är bra för alla parter och kommer titta på hur vi ska ersätta den rollen Andreas haft hos oss, säger HV:s general manager Peter Ekelund.

Vann dubbla SM-guld med HV71

Andreas Falk spelade två säsonger för Skellefteå och var med i det klassiska lag som 2006 tog upp klubben till SHL. Men Huddingekille lämnade Västerbotten efter avancemanget för spel med HV71, där han vann SM-guld både 2008 och 2010. I Jönköping blev det sammanlagt sju säsonger och den skicklige centern avslutade spelarkarriären där med ett korttidskontrakt säsongen 2018/19. Redan den säsongen klev han över som coach för klubbens J20-lag och den gångna säsongen har Falk jobbat som spelarutvecklare på juniorsidan.

Nu har även Skellefteå kommenterat rekryteringen av Falk:

– Det känns kul att få in en så kunnig och driven person till föreningen. Andreas har lång erfarenhet som spelare och har gjort det bra i sitt jobb med spelarutveckling i HV71 de senaste åren så han kommer bli en stark tillgång till tränarkvartetten, säger general manager Erik Forssell.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!