Virtanen återvänder till Färjestad

Jesse Virtanen återvänder till Färjestad.
Jesse Virtanen återvänder till Färjestad.

Det blev ett år i KHL.

Nu återvänder Jesse Virtanen till Färjestad.

– Skulle det bli Sverige igen så var det bara Färjestad som gällde, säger han till klubbens sajt.

Finske Virtanen blev snabbt en publikfavorit i Färjestad och vann också backarnas poängliga i SHL med sina 41 poäng säsongen 2018–2019.

Men efter två säsonger i Karlstad och SHL flyttade 28-årige Jesse Virtanen till Ryssland, och ny klubbadress blev Traktor Tjeljabinsk. Där noterades den offensive backen för 16 poäng på 40 matcher innan han i slutet av säsongen hamnade i AK Bars Kazan.

”Trivdes väldigt bra”

– Även om jag inte gjorde så mycket poäng som i Sverige så är jag glad att jag åkte. Det är alltid nyttigt med nya erfarenheter, och jag var nyfiken på hockeyn i Ryssland. Nu har jag testat på det och jag ångrar ingenting, säger Virtanen till FBK.

Och när chansen att återvända till Färjestad dök upp tvekade han aldrig.

– Jag trivdes väldigt bra i Karlstad, med klubben, fansen och alla som jobbar där. Skulle det bli Sverige igen så var det bara Färjestad som gällde. Det känns fantastiskt kul att jag får möjlighet att återvända. Att jag återvänder till en klubb som har chansen att vinna vägde också in såklart, säger han.

”Inte världens pratkvarn”

Kontraktet med Jesse Virtanen är skrivet på 1 år.

Sportchef Peter Jakobsson om Virtanens återkomst:

– Vi vet vad Jesse Virtanen kan göra på isen. Han är inte världens pratkvarn, men är ändå en stor ledare i sitt sätt att spela, träna och ta sig an uppgiften. Att han kommer tillbaka till oss ser vi också som ett kvitto på att vi gör en hel del saker rätt - att spelare vill återvända efter ett äventyr i ett annat land. Det är glädjande helt enkelt, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!