Leksands IF

Utvisningarna en snackis i Skellefteås kross

Av: 

Simon Svensson-Parenti

HOCKEY

I Skellefteås kross blev utvisningarna matchens snackis.

Framförallt ett tveksamt matchstraff för Andreas Wingerli.

– Det kan man tycka vad man vill om, säger lagkaptenen Oscar Möller.

Matchen mellan Skellefteå och Leksand blev till slut en ensidig historia. Efter första periodens målkavalkad tog hemmalaget tag i taktpinnen och efter det var det inget snack om saken.

Men matchens stora snackis kom att handla om något helt annat.

Tveksamma matchstraff

När Skellefteås Andreas Wingerli åkte förbi Leksands kasse för att skymma målvakten Janne Juvonen touchade Wingerli, till synes helt oavsiktligt, Juvonens hjälm och åkte på matchstraff för checking to the head.

Att jämföra med onsdagens incident där Vita Hästens David Åslin ”bara” fick 2+10 när han nästintill anföll Modomålvakten Patrik Bartosak.

– Det är som det är. Är det kontakt så är det tyvärr checking to the head. Det kan man tycka vad man vill om, sa lagkaptenen Oscar Möller i periodpausen.

Två minuter senare var situationen omvänd. Leksands Daniel Olsson-Trkulja körde in i Skellefteås målvakt Gustaf Lindvall på ett liknande sätt men situationen bedömdes annorlunda och forwarden klarade sig med en två minuter för goaltending interference.

Ytterligare ett tveksamt dömt matchstraff delades ut i sista perioden. Tränare Ulf Samuelssons son, Philip Samuelsson, stod och gruffade med en motståndare och fick lämna isen för en spearing.

Solklar seger

I slutändan spelade inte situationerna med utvisningarna någon större roll. Efter att Leksand kvitterade till 2–2 var det mer eller mindre spel mot ett mål.

I 8–2-segern blev Robin Alvarez den två stora segerorganisatörerna fyra poäng med.

– Han är i en hysterisk form. Han har jobbat hårt, precis som alla andra under en längre period. Någonstans får man bonus i lite individuell belöning också, säger tränaren Tommy Samuelsson.

Ulf Samuelsson såg ändå positivt på fortsättningen trots storförlusten.

– Det finns mycket grejer som vi måste bli bättre på, men det här är en bra match mot ett riktigt bra lag som har så högt tempo. Bitvis klarar vi inte av att spela hockey på den nivån, säger Ulf Samuelsson och fortsätter:

– Man kan alltid hitta lite godbitar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Abrahamsson: Som det tog hus i helvetet

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Leksands IF

Skellefteå AIK

SHL Svenska hockeyligan

Ishockey

David Åslin

Robin Alvarez

Ulf Samuelsson