Karlsson: ”Jag ville aldrig något annat”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

LAS VEGAS. Omvärlden var av oklara skäl övertygad om att han ville lämna det nordkaliforniska hajstimmet.

Men Erik Karlsson funderade aldrig på något annat än att han skulle stanna i San Jose – och är mycket glad över att han och klubben kunnat komma överens om ett nytt kanonkontrakt.

– Det har minst sagt varit intressant att följa spekulationerna. Tur man varit med ett tag så man vet vad som gäller. Nu ska det blir skönt att bara fokusera på det som är viktigt. Jag har i princip redan påbörjat nästa säsong, säger den svenske superstjärnan till Sportbladet.

När vi når honom i hemmet har krutröken efter bomben om att han slutligen skrivit på ett åttaårskontrakt, värt i snitt 109 miljoner kronor per säsong, med San Jose precis lagt sig och Erik pustar ut.

– Ja, det har varit mycket stim idag, konstaterar han med ett lätt skratt.

– Men nu känns det bara skönt. Jag är väldigt glad över att det löst sig och att jag vet att jag ska vara här de kommande åtta säsongerna. Jag ville aldrig något annat.

Det är en kungörelse som lär förvåna en och annan, för i media har det gång på gång rapporterats att den 29-årige smålänningen  inte trivs i San Jose och mycket hellre vill spela för klubbar som Tampa, New York Rangers, Vegas Golden Knights och till och med Ottawa – klubben som trejdade honom till Sharks förra hösten.

–Det har minst sagt varit intressant att följa spekulationerna. Tur man varit med ett tag så man vet vad som gäller. Varken jag eller Sharks har ju sagt någonting, ändå har så många ”vetat” så mycket. Men det är så media fungerar, fortsätter Erik.

”Väldigt nöjd”

– Mitt fokus har hela tiden varit att stanna här, men det har fått ta den tid det tagit. Klubben har inte stressat mig att skriva på, det är jag tacksam för. Vi har resonerat oss fram i lugn takt hela säsongen och efter min ljumskoperation för några veckor sedan speedade vi till slut upp processen. Jag är väldigt nöjd.

Av flera skäl. Kontraktet i sig, och särskilt dess längd, spelar förstås stor roll, men också det faktum att Erik och hustrun Melinda trivs i de bedårande trakterna kring San Jose – och att laget av allt att döma kommer vara bra och utmana om Stanley Cup i många år.

– Vi har fått tid att känna efter hur det verkligen bo här och älskar det. Det är en fantastiskt fin plats, konstaterar han.

Bra för båda parter

– På samma sätt trivs jag utmärkt i laget, vi har ett väldigt bra gäng och grym stämning. Och absolut, vi kommer ha chansen att vinna Stanley Cup. Det är framförallt vad det handlar om. 

Och pengarna? Det är inte precis småpotatis som hamnar på kontot

– Det är så marknaden värderar saker och ting, helt enkelt. Jag tycker det här känns som en ”fair deal” för bägge parter även på den punkten.

Närmast ska Erik ägna sig åt det som stått på programmet ända sedan han vaknade på på sjukhuset efter ljumskoperationen: 

Rehab.

– Ja, det är det jag gör den här sommaren. Tar det lugnt och ser till att bli hel. Vi får se var jag befinner mig i höst, men det är där jag har allt fokus. Jag har i princip redan påbörjat nästa säsong.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!